Merkel pozvala Vučića da poseti Nemačku u januaru

Predsednik Srbije je sa Merkelovom razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu

  • 47

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u januaru poseti Berlin, što je predsednik sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju kabineta predsednika nakon njegovog telefonskog razgovora sa kancelarkom.

Predsednik Srbije je sa Merkelovom razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Vučić i Merkel su, u dugom i prijateljskom razgovoru, izrazili zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Nemačke.

Predsednik je ukazao na to da nemačke kompanije, koje posluju kod nas, zapošljavaju više od 60.000 radnika i značajno doprinose ekonomskom razvoju Srbije, kao i ugledu naše zemlje kao dobrog mesta za investicije.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Predsednik Vučić se u telefonskom razgovoru sa kancelarkom @bundeskanzlerin zahvalio na kontinuiranoj podršci Nemačke evrointegracijama Srbije, posebno imajući u vidu nemačko predsedavanje EU u drugoj polovini sledeće godine. U isto vreme izrazio je potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, jer je proces evropskih integracija Zapadnog Balkana od značaja za mir i stabilnost u regionu. On je naglasio da će Srbija, sa istim ciljem - regionalne stabilnosti, nastaviti da promoviše politiku mira i saradnje. Kancelarka Merkel je predsedniku Vučiću poželela dobro zdravlje i pozvala ga da u januaru poseti Berlin, što je predsednik Srbije sa zadovoljstvom prihvatio.Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

On je kancelarki zahvalio na kontinuiranoj podršci Nemačke evrointegracijama Srbije, posebno imajući u vidu nemačko predsedavanje EU u drugoj polovini sledeće godine.

U isto vreme, izrazio je potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, jer je proces evropskih integracija Zapadnog Balkana od značaja za mir i stabilnost u regionu.

Vučić je naglasio da će Srbija, sa istim ciljem - regionalne stabilnosti, nastaviti da promoviše politiku mira i saradnje.

On je nemačkoj kancelarki preneo utiske sa nedavnog sastanka u Parizu i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i, s tim u vezi, istakao je da bi bilo važno da Nemačka i Evropa ostanu pri stavu da je neophodno da prištinske vlasti ukinu takse na robu iz centralne Srbije, kako bi dijalog bio nastavljen.

Predsednik je naglasio da je Srbija u potpunosti posvećena dijalogu, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, s namerom da postizanjem kompromisnog, obostrano prihvatljivog rešenja, obezbedi stabilnost u regionu.

Kancelarka Merkel je predsedniku Vučiću poželela dobro zdravlje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    5. decembar 2019 | 20:15

    Nadamo se nastavku dobre saradnje izmedju Srbije i Nemačke, kao i što više investicija.

  • nikola

    5. decembar 2019 | 19:22

    Merkelova postaje svesna da je Srbija lider na balkanu,i da je nas napredak sve brzi...Ranije joj ni na pamet nismo padali.

  • Ruzica Pavlovic

    5. decembar 2019 | 21:32

    Sve bolji bilateralni odnosi Srbije i Nemacke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA