Pravdaju presudu, jer im je karijera izgrađena na lažima: Đurić o reakcijama albanskih političara

- Laž se ne može nasilno nametnuti kao istina, makar bila izgovorena i hiljadu puta - rekao je Đurić

  • 63
Marko Djuric

Foto: Tanjug/Zoran žestić

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da prištinski političari, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Vljora Čitaku i Bedžet Pacoli, nastoje da opravdaju presudu Ivanu Todosijeviću, jer je čitava njihova karijera je izgrađena na lažima.

Ðurić je time odgovorio na oštre reakcije prištinskih političara na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je zastrašujuće to što je bivši ministar uprave i lokalne samouprave Ivan Todosijević osuđen na dve godine zatvora, jer je za zločin u Račku 1999. rekao da je izmišljen.

U izjavi za javnost, on je ocenio da ništa albanske političke lidere ne ujedinjuje kao mržnja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer on "nepokolebljivo udara u temelje lažne kosovske državnosti, koja počiva na šovinizmu, fabrikovanjima i izmišljotinama".

Marko Đurić

Marko Đurić - FOTO: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

- Laž se ne može nasilno nametnuti kao istina, makar bila izgovorena i hiljadu puta, jer i mi ćemo kao narod složno svih hiljadu puta stati u odbranu istine, mada i među nama pojedinci koji se nazivaju opozicijom ćute, jer su im draže laži prištinskih šovinista, nego Vučićeva istina - naveo je Ðurić.

Ocenio je da je Todosijević drakonski kažnjen zato što je izgovorio nešto što su potvrdili i domaći pravosudni organi i međunarodni forenzičari, a jedina njegova krivica je to što nije pognuo glavu i dozvolio da srpski narod bude optuživan za stvari koje nije počinio.

- Vučić će svaki put stati u odbranu pravde i ljudi koji su spremni da se izlože neprijatnostima i rizicima da bi odbranili svoje pravo da govore istinu - poručio je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnipetak

    6. decembar 2019 | 19:49

    Vucic se trudi za nas narod i bori u KiM. Sve pohvale

  • Ivan

    6. decembar 2019 | 13:35

    Ti stalno nesto osudjujes a niko te neferma ni dva posto! Gde su ti bre dela i moja tetka zna da prica.

  • wa

    6. decembar 2019 | 22:59

    SIptari i njihov cilj je jedini da lazi promovisu i na tim osnovama godinama opstaju al ne do veka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA