Gojković sazvala novu sednicu Skupštine Srbije za ponedeljak

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, predsednica Gojković predložila je da skupština na toj sednici razmotri Predlog zakona o javnim nabavkama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom dugu

  • 1
Poslanička pitanja, Skupština Srbije Foto: Slobodan Miljević

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je danas Devetu sednicu Drugog redovnog zasedanja parlamenta u 2019. godini za ponedeljak, 16. decembar.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, predsednica Gojković predložila je da skupština na toj sednici razmotri Predlog zakona o javnim nabavkama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom dugu.

Na dnevnom redu su i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, koje je podnela Vlada.

Maja Gojković predložila je i da se na sednici razmatra Predlog zakona o dopunama Zakona o Carinskoj tarifi, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o duvanu, Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, Predlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima i Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, koje je podnela Vlada.

Predloženo je da narodni poslanici takođe razmotre Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o regulisanju duga Srbije prema Slovačkoj i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i SAD sa ciljem poboljšanja usaglašenosti poreskih propisa na međunarodnom nivou i primene FATKA propisa, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i Ruske Federacije o odobrenju državnog izvoznog kredita Vladi Srbije.

Skupština Srbije Skupština Srbije - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Poslanici će razmatra i Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Banca Intesa a.d. Beograd i Raiffeisen Banka a.d. Beograd po zaduženju Javnog preduzeća "Srbijagas" Novi Sad, po osnovu ugovora o kreditu za izgradnju razvodnog gasovoda Aleksandrovac - Brus - Kopaonik - Raška - Novi Pazar - Tutin (III faza).

Takođe će razmatrati i Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora Autoput E-80 deonica Niš - Merdare Faza 1, između Srbije i Evropske investicione banke (EIB), Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i Severne Makedonije o uzajamnom priznavanju odobrenja ovlašćenih privrednih subjekata za sigurnost i bezbednost (AEOS).

Na dnevnom redu parlamenta je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o izmenama i dopunama, koji se odnosi na Sporazum o finansiranju, originalno potpisan 9. novembra 2016. godine između Republike Srbije i Nemačke razvojne banke „KfW”, Frankfurt na Majni i Posebnog sporazuma uz Sporazum o finansiranju, koje je podnela Vlada.

Predsednica Skupštine je predložila da narodni poslanici na sednici razmatraju i predloge zakona o završnom računu budžeta Republike Srbije za 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017. i 2018. godinu, koje je podnela Vlada.

Sednica će se održati u u ponedeljak, u Domu Narodne skupštine, s početkom u 10 sati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    6. decembar 2019 | 15:56

    Što trošite pare?! Donosite zakone van pameti a to možete i bez sednice Skupštine. Čim je vama M. Rističević glavna fora nema od vas ništa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA