≫ 

Advokat Gaši podneo tužbu protiv Vučića zbog njegove izjave o zločinima u Račku

Dodaje da se krivična prijava protiv Vučića sada nalazi u rukama Specijalnog tužilaštva koji će odlučiti o daljim koracima

  • 71
Tom Gaši, Aleksandar Vučić

Foto: Youtube/RTK2, Marko Jovanović

Protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića podneta je krivična prijava pred Specijalnim tužilaštvom Prištine "zbog negiranja zločina i masakra u Račku", potvrdio je za Kosovo Onlajn advokat Tom Gaši.

Gaši objašnjava da je bio pravni zastupnik porodica kosovskih Albanaca kada je bivši srpski policajac Zoran Stojanović proglašen krivim za krivično delo ubistva i pokušaja ubistva ispred Okružnog suda u Prištini, koji su tada uglavnom činile sudije iz UNMIK-a i da je u njihovo ime podneo tužbu.

- On je osuđen za masakr u Račku, 15. januara 1999. godine. Juče je proglašen krivim i bivši ministar Todosijević, a predsednik Vučić je izjavio da su Račak izmislili albanski teroristi, da se masakr nikada nije dogodio. On je time počinio krivično delo izazivanja nacionalne mržnje - kaže Gaši.

Dodaje da se krivična prijava protiv Vučića sada nalazi u rukama Specijalnog tužilaštva koji će odlučiti o daljim koracima.

- Od ovog trenutka Aleksandar Vučić ima krivičnu prijavu za to krivično delo u Tužilaštvu Kosova - rekao je Gaši.

(Telegraf.rs/Kosovo Onlajn)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • caca

    6. decembar 2019 | 17:35

    Predsednik je pametan covek koji zna sta prica i koji nikoga ne optuzuje bez preke potrebe!!!

  • Pex

    6. decembar 2019 | 17:27

    Predsednik govori samo istinu, a ona naravno da mnoge boli.

  • W

    6. decembar 2019 | 16:28

    Nemate obrazovan kadar ili Tim da ozađu ma kraj sa ovakvim nebulozama! Ajmo da pređemo na američke advokatske firme, pa šta košta, da košta! Ovo se mora završiti a vi nemate kapacitet ni iskustvo_-plati profesionalce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA