Ovakvi bi bili rezultati da se parlamentarni izbori održavaju danas

Na izbore bi izašlo 45 posto ispitanika, 35 ne bi, a 20 odsto nema stav

  • 38

Da se danas održe parlamentarni izbori, u Skupštinu bi, uz i dalje ubedljivi SNS, ušli još SPS, SzS i PSG, a od ostalih stranaka najbliža cenzusu bi bio SPAS Aleksandra Šapića, rezultat je najnovijeg istraživanja agencije Faktor plus.

Kako prenosi "Blic", SNS bi prema toj anketi osvojila 52,9 odsto glasova, Savez za Srbiju 10,1, SPS 9,8, posto, a eventualna koalicija Pokreta slobodnih građana i Stranke moderne Srbije 6,5 procenata.

Najbliži cenzusu bio bi Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića, koji bi osvojio 4,1 odsto.

U istraživanju agencije se dodaje da bi Partija ujedinjenih penzionera dobila 3,6 odsto glasova i da je malo verovatno da će na izbore izaći samostalno, dok bi Srpska radikalna stranka dobila 3,2 procenta.

Pokret "Metla 2020" ima 2,4 odsto podrške, a sve ostale stranke, uključujući i nacionalne manjine zajedno bi dobile 7,4 procenata glasova, navodi se u istraživanju.

Na izbore bi izašlo 45 posto ispitanika, 35 ne bi, a 20 odsto nema stav.

Na pitanjue da li veruju novinskim člancima koji govore o aferama političara, 40 posto je reklo da ne veruje, 30 odsto da veruje, 21 odsto veruje veoma retko, a devet odsto nije htelo da odgovori.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    9. decembar 2019 | 10:57

    U svakom slucaju jadni ce zacementirano ostati jadni a zasluzni ce napredovati pa makar bili i ubedljivo porazeni i TO je ONO sto nam i ovo malo preostale covecije duse nacisto iskvari SVIMA !

  • Rastko

    9. decembar 2019 | 10:52

    JEDINO tom prilikom se glasovi onih sa IQ-om sobne temperature i rodjenih smartovaca racunaju ISTO a vec sutra oni prvi se ne racunaju da su zivi !

  • Rastko

    9. decembar 2019 | 10:37

    Pobedice najbrojniji to je sigurno jer kvantitet je uvek bio jaci od kvaliteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA