Zapaljiva Tačijeva izjava iz Račka: Pomenuo genocid, pa se obratio Srbima

Tači je ponovio optužbe na račun Srbije, na kojima Albanci insistiraju, kada je zločin u Račku u pitanju

  • 24
Hašim Tači u Račku

Printscreen: Facebook/Hashim Thaçi

Predsednik privremenih prištinskih instucija, Hašim Tači, bio je danas u Račku, gde je izjavio da se u tom mestu tokom poslednjeg rata na Kosovu dogodio masakr, "vrhunac genocida na Kosovu", prenela je prištinska Gazeta Expres.

U obraćanju povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, Tači je ponovio optužbe, na kojima Priština insistira, da je "Srbija izvršila oko 400 masakra na Kosovu nad albanskim civilima", da je ubila preko hiljadu dece, da je silovano 20.000 žena i ubijeno oko 13.000 civila.

- Račak je označen kao vrhunac masakra i zločina koje su Srbi počnili na Kosovu - tvrdi Tači.

Hašim Tači u Račku

Printscreen: Facebook/Hashim Thaçi

Rekao je i da oni koji su počili zločine još nisu izvedeni pred lice pravde i izvinili se.

Konstitutivna sednica parlamenta u roku

 

Tači je izjavio da će poštovati zakonske i ustavne rokove za sazivanje konstitutivne sednice parlamenta, nakon vanrednih parlamentarnih izbora, održanih 6. oktobra, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Upitan za kada će sazvati konstitutivnu sednicu, Tači je novinarima prilikom posete Račku kratko odgovorio da će se desiti "u redovnim ustavnim i zakonskim rokovima".

Tači ima još 16 dana da zakaže održavanje konstitutivne sednice. Rok za njeno sazivanje počeo je 27. novembra, kada je CIK potvrdio izborne rezultate.

Predviđeno je da konstitutivnu sednicu sazove predsednik privremenih prištinskih institucija, a ako to nije moguće, poslanici to mogu učiniti sami.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    10. decembar 2019 | 15:40

    Zločina je bilo, šta vam je ljudi Božji. Bilo je rata! Pišete bez ikakvog obraza. Ko da je bilo svadbe. Ne branite nikakav zločin bilo ko da je učinio!

  • 👤

    10. decembar 2019 | 16:14

    Рачак је истовремено и легална, добро спроведена антитерористичка акција и гнусна лаж, изрежирана у Вашингтону и спроведена од стране ратног злочинца Вилијема Вокера. Лаж која је била окидач за злочин без преседана на крају двадесетог века, напад на суверену државу, која се борила против тероризма. Нажалост, терористички команданти су наставили свој пир, данас су "борци за људска права", а на савести (коју нажалост немају) "жута кућа", хиљаде побијених и стотине хиљада прогнаних. И такви злочинци данас прете. Уместо да ћуте и захвале Богу што је акција у Рачку била ограничена и што није обухватила и њих. Али ничија није до зоре горела.

  • slađa

    10. decembar 2019 | 14:54

    Da su vas napali Amerikanci, NATO, možda bi bilo toliko albanskih žrtava. Možda bi se i moglo računati na genocid. Tači kao jedan od vođa terorističke OVK bi trebalo da odgovara za sve zločine učinjene nad srpskim i svim nealbanskim i albanskim žrtvama. On je od svoje šesnaeste godine sanjao taj san sa puškom na zidu. Dok je Srbija sanjala progres i moderan svet. A sada obilazi groblja, stratišta i preporučuje se kao političar i književnik, tamo gde novac i lobisti o tome donose odluku o kvalitetu, kompetencijama i pseudoistinama tzv lažima novije istorije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA