Kao da je Nobela dobio neko od nas: Vučić čestitao Handkeu

- Srbija Vas smatra za istinskog prijatelja - istakao je predsednik Srbije

  • 61
Peter Handke, Aleksandar Vucic

Foto: Tanjug/AP, Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom svečanog uručenja Nobelove nagrade za književnost, uputio je večeras čestitku austrijskom piscu Peteru Handkeu.

- Poštovani prijatelju, primite moje iskrene čestitke. Kao laureat Nobelove nagrade upisali ste se među besmrtne. Ova nagrada jeste nagrada za Vaš izuzetan književni rad, za Vaše znanje i stvaralaštvo, ali isto tako i za neprikosnovene moralne odlike, za hrabrost i dostojanstvo, kojima se borite za svoje ideale vrhunskog intelektualca - naveo je Vučić u čestitki Handkeu.

- Srbija Vas smatra za istinskog prijatelja i, biću slobodan da kažem, Vašu Nobelovu nagradu doživljavamo kao da je dobio neko od nas. Sada, uz Ivu Andrića, slavimo još jednog našeg Nobelovca - istakao je predsednik Srbije.

- Nadam se, dragi prijatelju, Vašoj skoroj poseti Srbiji - navodi se u čestitki predsednika Vučića austrijskom piscu povodom svečanog uručenja Nobelove nagrade za književnost.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    10. decembar 2019 | 21:46

    Jedan od onih koji je jasno govorio o nepravdi počinjenoj nad Srbima čak i onda kada je bilo zabranjeno i zaprećeno. Hvala mu na hrabrosti.

  • ana

    10. decembar 2019 | 21:47

    Nagrada je pripala covekom koji je svojom zaslugom zaradio i ovom prilikom je predsednik Vucic izrazio najikrenije cestitke

  • Mirjana

    10. decembar 2019 | 19:58

    Jos jedan Nobelovac je proslavio Srbiju. Cestitke ovom velikom coveku i prijatelju Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA