Predstavnici SZS u Briselu govorili o izbornim uslovima pred gotovo praznom salom

Moderator tribine je bio poslanik SD Demetris Papadakis, uvodnu reč održala je šefica Interparlamentarne delegacije EP za odnose sa Srbijom Tanja Fajon, a na kraju je govorio Tonino Picula, takođe poslanik SD

  • 6
Savez za Srbiju u Evropskom parlamentu Foto: Telegraf

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, potpredsednik Demokratske stranke Dejan Nikolić i predsednik "Zajedno za Srbiju" Nebojša Zelenović učestvovali su danas na tribini o izbornim uslovima u Srbiji u Evropskom parlamentu, u organizaciji grupe Socijalista i demokrata, ali prema pisanju medija, nije vladalo veliko interesovanje, pa su govorili pred gotovo praznom salom.

Moderator tribine je bio poslanik SD Demetris Papadakis, uvodnu reč održala je šefica Interparlamentarne delegacije EP za odnose sa Srbijom Tanja Fajon, a na kraju je govorio Tonino Picula, takođe poslanik SD.

Tribina je organizovana kako bi se govorilo o izbornim uslovima u Srbiji.

Međutim, kako se vidi na fotografijama, evropski parlamentarci nisu pokazali interesovanje za izjave predstavnika Saveza za Srbiu, a nisu pojavili ni pripadnici poslaničke grupe Socijalista i demokrata, koji su i organizovali dolazak lidera SzS u Brisel na tribinu.

Savez za Srbiju u Evropskom parlamentu Foto: Telegraf

Lideri dela srpske opozicije predstavili su u Evropskom parlamnetu svoje viđenje situacije u Srbiji pred parlamentarne izbore koji su najavljeni za proleće 2020.

Oni smatraju da su u Srbiji ”zarobljeni država i mediji” i da nema uslova za demokratske i fer izbore.

Otvarajući konferenciju članica socijaldemokrata i predsedavajuća Delegacije EP za saradnju sa Srbijom, Tanja Fajon, istakla je da se Srbija uoči predstojećih izbora nalazi u delikatnoj i kriznoj situaciji i podsetila da deo opozicije bojkotuje rad parlamenta.

Ocenila je da je stanje u medijskim slobodama u Srbiji ”na niskom nivou”, te da je neophodno stvoriti uslove za fer i demokratske izbore. Ona je pozvala na podjednaku zastupljenost opozicije i vlasti u medijima, kao i na povratak opozicije parlamentarnom dijalogu.

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran...

    11. decembar 2019 | 20:39

    pred toliko ljudi su oni i naucili da govore,ni na protestima ih ne bude vise...

  • Др

    11. decembar 2019 | 21:00

    А шта су очекивали!???Тужибабе нико не воли!

  • Miloš

    11. decembar 2019 | 22:27

    Oni su veliki govornici, sposobni da zadrže pažnju i interesovanje slušalaca. Nema od njih ništa, vredna i pametna Srbija pobeđuje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA