Ambasador Italije razgovarao sa Vučićem: Snažno se zalažemo za proširenje Evropske unije

Italija je jedna od šesnaest članica EU potpisnica pisma Evropskoj komisiji, u kome se ističe da su evropske integracije najbolji način da se ostvare trajna stabilnost i bezbednost Zapadnog Balkana - izjavio je italijanski ambasador

  • 39
predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Italije Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Italije Karla Lo Kaša, koji je mu je preneo pozdrave predsednika Serđa Matarele i uručio njegovu novogodišnju čestitku sa najboljim željama za mir i napredak Srbije.

Ambasador Lo Kašo je rekao da se Italija snažno zalaže za proširenje Evropske unije i podržava evropski put Srbije, kao i to da je predstojeća poseta italijanskog ministra za evropske poslove upravo izraz te podrške.

On je naglasio da je Italija jedna od šesnaest članica EU potpisnica pisma Evropskoj komisiji, u kome se ističe da su evropske integracije najbolji način da se ostvare trajna stabilnost i bezbednost Zapadnog Balkana.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Italije Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Italije Karla Lo Kaša, koji je mu je preneo pozdrave predsednika Matarele i uručio njegovu novogodišnju čestitku sa najboljim željama za mir i napredak Srbije-Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Italije evrointegracijama Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

On je u isto vreme izrazio potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, jer je proces evropskih integracija značajan za mir i stabilnost u regionu.

Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija, sa istim ciljem - regionalne stabilnosti, nastaviti da promoviše politiku mira i saradnje.

S tim u vezi, upoznao je ambasadora Lo Kaša sa inicijativom za primenu četiri slobode, kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala, na Zapadnom Balkanu.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Italije Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Italije evrointegracijama Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike-Foto: Predsedništvo Srbije

Ambasador Lo Kašo je rekao da je ta inicijativa značajna za region.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su zadovoljni nivoom bilateralnih odnosa Srbije i Italije, uz zaključak da postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje.

Ambasador Lo Kašo je rekao da je primetno sve veće interesovanje malih i srednjih preduzeća iz Italije za poslovanje u Srbiji, što je odraz sve bolje ekonomske situacije u zemlji.

Vučić je rekao da je uveren da će Vlada Srbije uskoro da donese odluku o pomoći italijanskoj regiji Veneto za otklanjanje posledica nedavnih katastrofalnih poplava u Veneciji.

(Telegraf.rs/Tnajug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • biksi

    13. decembar 2019 | 17:22

    Srbiji je svaka podrska vise nego znacajna.

  • Ana Marija

    13. decembar 2019 | 17:45

    Zahvalni smo Italiji na podršci koju nam pruža.

  • Ceda

    13. decembar 2019 | 18:27

    Srbija vrlo sigurno i stabilno koraca ka svojoj evropskoj buducnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA