≫ 

Pao dogovor vlasti i dela opozicije? Izbori definitivno na proleće: U igri su dva termina

Predstavnici Evropske unije na današnjoj rundi razgovora u parlamentu, predložili su da glasanje bude "u krajnjim zakonskim rokovima"

  • 34

- Predstavnici vlasti i opozicije dogovorili su danas, u dijalogu kojem posreduje EU, da parlamentarni izbori ne budu u martu - izjavila je danas predsednica parlamenta Maja Gojković.

Ona je na pres konferenciji posle dijaloga saopštila da je dogovoreno da predsednik Srbije odluči o datumu u okvirima koji su mu dati Ustavom o krajnjem datumu održavanja izbora.

Kako su Novosti prenele, datum koji se pominjao danas na trećoj rundi dijaloga vlasti i opozicije, pod posredovanjem Evropskog parlamenta, jeste 26. april, pa je, prema njihovim izborima, gotovo izvesno da će Srbija baš tog dana ići na glasanje.

Predstavnici Evropske unije na današnjoj rundi razgovora u parlamentu, predložili su da glasanje bude "u krajnjim zakonskim rokovima".

Kako su obrazložili, time bi se ostavilo dovoljno vremena da se primene zakoni koji su usvojeni kao deo paketa za poboljšanje izbornih uslova. Kako saznajemo, predstavnici vlasti i opozicije na sastanku složili su se sa ovim predlogom i rekli da su u igri dva termina - 26. april i 3. maj.

Prema zakonu, predsednik države raspisuje izbore 90 dana od dana konstituisanja parlamenta (3. jun 2016.) što znači da mora da ih raspiše početkom marta. Od tad do dana glasanja ne može proteći manje od 45 i više od 60 dana. Što znači da bi izbori najkasnije mogli da budu održani 3. maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlatko Radic

    13. decembar 2019 | 16:28

    Svi glasaju kad je izborna groznica.Bas se secam proslih izbora 2016. kada su moji deda i baba medju prvima glasali na birackom mestu.Niko ih nije naterao.Nije im bilo tesko iako su umrli pre 20 godina.E to ja zovem karakterom i ljubavlju.

  • hahahah

    13. decembar 2019 | 18:56

    Ma kakvi izbori cela Srbija ce da bojkotuje izbore,.nema magle vise

  • Sh

    13. decembar 2019 | 18:49

    Mislite opozicije po potrebi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA