≫ 

Antonijević o izborima: Sada je na političkim strankama da odluče hoće li učestvovati

Mi pokušavamo da unapredimo izborne uslove i uradili smo sve što je moguće na tom planu - rekao je Antonijević za Tanjug

  • 0
Milan Antonijević, sastanak Foto: Tanjug/Tanja Valic

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević ocenio je kao pomak današnji dogovor koji je postignut u poslednjoj rundi međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta, a svaku dalju odluku stranaka o učešću na izborima smatra pre svega političkom.

- Mi pokušavamo da unapredimo izborne uslove i uradili smo sve što je moguće na tom planu, a na političkim strankama je da odluče da li će učestvovati na izborima ili ne - rekao je Antonijević za Tanjug.

On dodaje da je u Skupštini očigledno postignut dogovor o načinima na koji se mogu popraviti izborni uslovi, što je pozitivan pomak.

- Sada govorimo o datumu koji je najbliži za raspisivanje izbora, a koji je moguć po zakonu, te o izboru pet članova REM-a, većine Saveta ovog tela koje odlučuje o stanju u medijima, kako javnih servisa, tako i privatnih emitera - rekao je Antonijević.

Dodaje da taj pomak vredi pozdraviti, kao i to što se razgovaralo o ravnopravnijoj zastupljenosti opozicionih stranaka na RTS-u, i što su u Skupštini usvojena tri zakona vezana za poboljšanje izbornog procesa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA