• 17

Brnabić o izborima i zahtevima dela opozicije: Ispunjeno 70 odsto preporuka evropskih parlamentaraca

Vlada Srbije kontinuirano radi na unapređenju izbornih uslova od juna 2017.godine - izjavila je premijerka

  • 17

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je lično zamolila predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se "maksimalno moguće" pomeri održavanje izbora, ali u skladu sa Ustavom i zakonom.

- Mogu da kažem da je predsednik bio protiv toga, ali pošto radimo kao tim, on je verovao svom timu i prihvatio moju molbu, iako je smatrao da je za SNS bilo bolje da se izbori održe što ranije - rekla je Brnabić u Vladi Srbije.

Ona je zahvalila predsedniku Srbije što je, kaže, prihvatio njenu molbu da se izađe u susret delu opozicije i zahtevima evroparlamentaraca.

premijerka Srbije Ana Brnabić, Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je lično zamolila predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se "maksimalno moguće" pomeri održavanje izbora, ali u skladu sa Ustavom i zakonom-Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Ona je odbacila navode da danas u Srbiji ne postoje fer uslovi za održavanje parlamentarnih izbora i u prilog tome rekla da je ispunjeno 70 odsto preporuka evropskih parlamentaraca sa kojima i opozicione stranke održavaju redovne sastanke.

Odgovarajući na ocene evropske poslanice Tanje Fajon koja je učestvovala u međustranačkom dijalogu, da kada bi u nedelju bili održani izbori to ne bi bilo učinjeno u fer atmosferi, Brnabić je uzvratila pitanjem “da li Fajon misli da su 2012. godine bili fer izborni uslovi”.

- Mislim da nisu. Ja tada nisam videla nikakve opozicione medije ili medije otvorene za opoziciju. Danas je medijska scena neuporediva u odnosu na 2012., kao i birački spisak, ali i mogućnost da predstavite program i planove - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da Vlada Srbije kontinuirano radi na unapređenju izbornih uslova od juna 2017.godine.

O kreditnom rejtingu

Predsednica Vlade čestitala je danas građanima Srbije poboljšanje kreditnog rejtinga i poručila da za građane to znači još više posla, kvalitetniji život i bolje zarade, više investicija.

premijerka Srbije Ana Brnabić, Vlada Srbije

Predsednica Vlade čestitala je danas građanima Srbije poboljšanje kreditnog rejtinga i poručila da za građane to znači još više posla, kvalitetniji život i bolje zarade, više investicija-Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Ona je istakla da, ukoliko se ovako nastavi, Srbija bi sledeće godine mogla da dođe do investicionog rejtinga što će, kako je ocenila, biti istorijski uspeh.

- Ovo je uspeh, ne samo vlade, predsednika Srbije, nezavisnih institucija, već svih građana poslodavaca, sindikata, svih nas koji smo radili zajedno da dođemo do ogromnog priznanja - istakla je predsednica Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, pored nezaposlenosti koja je sada ispod 10 odsto, građane očekuju do kraja godine još povoljnih vesti, između ostalog, početak radova na izgradnji Moravskog koridora, završetak deonice na auto-putu Miloš Veliki,završetak prve faze naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Kakaba

    Kako je nije sramota...???

  • Dusan

    Kako nam takse ekološke lepo izmisliste, ovo je čista otimačina...plaćali smo do sad ekološku taksu a gde su te pare?Sad stavili na porez po 1200 din i naravno mora da se plati,smislite jos nesto da naplatite...

  • Điki

    Bravo za bojkot vojsko moja, ali da znate da nam to nije pametan izbor.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima