≫ 

Čijim parama će se graditi novi stadion Crvene zvezde: Burna rasprava na sednici u Skupštini Srbije

Poslanci su u delu sednice namenjenom za pitanja, pored izgradnje novog stadiona Crvene zvezde raspravljali i o istorijskim udžbenicima , blokadi RTS-a

  • 3
skupstina stadion marakana Foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Arhiva FK Crvena zvezda

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, u delu sednice na kojoj se postavljaju poslanička pitanja, pitao je premijerku Anu Brnabić i ministra prosvete Mladena Šarčevića kako je moguće da se u udžbenicima iz istorije za osnovnu školu "danak u krvi" predstavlja kao nešto dobro i zašto niko ne reaguje tim povodom.

Šešelj je konstatovao da se o školskim udžbenicima u Srbiji govori samo početkom školske godine, a da se u međuvremenu, kako je naveo, dešavaju različiti skandali, a ocenio je i da se favorizuju hrvatski izdavači umesto domaćih.

- Zato imamo udžbenike iz istorije koji su, ne samo istorijski netačni, nego su u velikoj meri uvredljivi za naš narod. Poslednji veliki skandal je predstavljanje pozitivnim uzimanje srpske dece od strane turske vojske kako bi od njih pravili vojnike - rekao je Šešelj.

Prema njegovim rečima, piše da je "danak u krvi" dečacima omogućavao da napreduju na društvenoj lestvici, a da je zauzvrat trebalo da budu odani sultanu.

SRBIJA SKUPSTINA BUDZET Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Gde je reakcija Ministarstva prosvete? Da li neko pročita udžbenike pre nego se pojave ili ako ih je neko pročitao da li se sa tim slaže - pitao je Šešelj.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković pozivajući se na saopštenje Policijske uprave za Grad Beograd u kojem se navodi da skup ispred RTS-a koji su organizovali Dragan Ðilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić nije bio prijavljen pitao je MUP dokle će se tolerisati bezakonje.

- Dokle će manjina da maltretira građane Beograda - pitao je Marković i konstatovao da je nekoliko stotina ljudi blokiralo RTS na osam sati.

On je podsetio i da je predsednik Dveri Boško Obradović pokušao da razbije vrata parlamenta koristeći državnu zastavu i još dodao da SNS za razliku od Saveza za Srbiju uredno prijavljuje svoje skupove i štandove u gradu. Kako je dodao, doprinos blokadi RTS je dao i funkcioner Stranke slobode i pravde Borko Stefanović u "Prada cipelama od preko 600 evra, kao i Bastać koji kao džeparac nosi 13.000 evra".

3 dan Rasprava o izboru nove vlade,  Đorđe Vukadinović Foto: Marko Todorović

Poslanik Pokret za spas Srbije - Nova Srbija Ðorđe Vukadinović postavio je pitanje Vladi Srbije i Ministarstvu omladine i sporta o izgradnji novog stadiona FK Crvena Zvezda koju je, kaže, najavio Zvezdan Terzić, rekavši da se konsultovao sa državnim vrhom.

- Još jedan stadion nam se smeši od 200 miliona evra, pored onog nacionalnog. Sada Terzić nudi novi stadion. Kaže da će oni graditi stadion, da su razgovarali sa potencijalnim investitorima, a nevolja je što Terzić kaže da je o tome razgovarao sa državnim vrhom. Ako će od sopstvenog novca da ga gradi onda zašto razgovara o tome sa državnim vrhom - pitao je Vukadinović.

Video: Vučić: Izgradnja stadiona jedan od načina za popravljanje životnog standarda

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA