Haradinaj tvrdi da tzv. Kosovo nije pozvano na samit u Draču, Rama mu odgovorio: Pozvan je Tači

U saopštenju za javnost najavljeno je, da će na balkanski samit u Draču, prema određenom formatu, biti pozvan predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači, što je takođe posledica činjenice da još nije formirana nova vlada

  • 3
Ramus Haradinaj, Edi Rama Printscreen: Youtube/KosovaPress, Tanjug/Tanja Valič

Vršilac dužnosti premijera privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da nije dobio poziv Albanije za sledeći balkanski samit koji bi trebalo da se održi 21. decembra u Draču. Haradinaj je dodao da je, ukoliko poziv i stigne od albanskog kolege Edija Rame, odlučio da neće prisustvovati. Premijer Albanije Edi Rama, izjavio je, da je na sledeći balkanski samit, koji bi trebalo da se održi 21. decembra u Draču, pozvan predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači.

U saopštenju za javnost najavljeno je, da će na balkanski samit u Draču, prema određenom formatu, biti pozvan predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači, što je takođe posledica činjenice da još nije formirana nova vlada.

- Kosovo nije pozvano, koliko znam, bar ne do sada. Nisam dobio pozivnicu - rekao je Haradinaj.

- Na osnovu izjave kosovskog premijera u ostavci objašnjavamo da, s obzirom na format regionalnih sastanaka i činjenicu da na Kosovu još nije formirana nova vlada, Kosovo je pozvano na najvišem nivou baš kao na sastanku u Ohridu, putem poziva upućenog predsedniku Kosova, Hašimu Tačiju - navodi se u saopštenju albanskog premijera.

Pre nekoliko nedelja u Ohridu je održan samit o "Balkanskom mini Šengenu", a sledeći sastanak te incijative najavljen je za 21. decembar u Draču.

Kada je u pitanju učestvovanje Kosova, Edi Rama je rekao da se tzv. Kosovo bez razloga samo isključilo i dodao da su vrata incijative otvorena svim zemljama Zapadnog Balkana.

Albanski premijer dodao je i da "Balkanski mini Šengen" nije antievropska incijativa.

(Telegraf.rs/Kosovo Onlajn)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    17. decembar 2019 | 20:43

    Još malo i pomisliću da nam je Albanija prijateljska država...

  • Vlajko

    18. decembar 2019 | 09:53

    Sa koje funkcije se više oglašava Haradinaj? Bivši premijer, tehnički još koji dan ali bez ovlašćenja da bilo šta uradi i potpiše. On je bivši, nadam se da će karijeru nastaviti u Hagu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA