Povratak "metle" na političku scenu Srbije posle 7 godina

Pokret "Metla 2020" neodoljivo podseca na slogan koji je bio aktuelan 2012. godine

  • 1
Narodna Skupstina, Metla

Ilustracija: Nikola Jovanović/Shutterstock

Dok se javnost bavi kalkulacijom kada će parlamentarni izbori biti raspisani, na političkoj sceni Srbije pojavila se metla. Pokret koji je osnovala Demokratska stranka Srbije sa grupom manjih organizacija, simbolično je nazvan "Metla 2020" sa idejom da svoje neistomišljenike "olovkom počiste i pošalju na smetlište istorije".

Ovaj pokret neodoljivo podseća na slogan koji je bio aktuelan 2012. godine. Naime, na izborima pre 7 godina, među kandidatima je takođe "radila metla". Ne kao pokret, istina, ali program Socijaldemokratskog saveza "čistio" je u predizbornoj kampanji najzanimljivijim sloganom "Nova metla najbolje čisti".

Na inicijativu Demokratske stranke Srbije osnovan je Pokret "Metla 2020"

 

Na inicijativu Demokratske stranke Srbije krajem ove godine osnovan je Pokret "Metla 2020", sa ciljem, kako je rekao predsednik te stranke Miloš Jovanović, da okupi pojedince, organizacije i političke stranke koje će korenito da menjaju stvari u Srbiji.

Ideja je bila da se okupe pojedinci, organizacije i političke stranke koje će korenito da menjaju stvari u Srbiji, reše partijsko udruživanje, korupciju, smenu istih ljudi na vlasti i druge probleme ovog društva.

Demokratska stranka Srbije

Foto: Tanjug/INFORMATIVNA SLUZBA DSS

Osim DSS-a, u pokretu su, kaže Jovanović, i Grupa za prosperitet Srbije (GEPS), organizacija Tim za život, a samostalno se pridružio i predsednik Vojnog sindikata Novica Antić, dok su članovi razni lokalni pokreti, među kojima su "Starosedeoci" iz Kraljeva.

"Metla" radila i na izborima 2012. godine

 

U predizbornoj kampanji 2012. godine, Socijaldemokratski savez imao je krajnje zanimljiv slogan koji je građanima poručivao "Nova metla najbolje čisti".

U predizbornim spotovima SDS je pozivao građane kojima je prazan frižider da glasaju za njih.

- Ako vam je frižider pun, ne menjajte ništa, a ako vam je frižider prazan, glasajte za SDS - poruka je stranke Nebojše Lekovića.

Nebojša Leković

Foto: Promo

Izborna lista "Socijaldemokratski savez - Nebojša Leković" na glasačkom listiću bila je pod rednim brojem 13.

Prva na listi bila je Danica Grujičić, a Leković drugi. Na kutijama na kojima su predati potpisi podrške građana pisalo je "Nova metla najbolje čisti".

SDS je te 2012. godine osvojila 30.602 glasova odnosno 0,78%.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Proka

    23. decembar 2019 | 12:01

    Jedan autogol vam je bio malo, sada spremate teren za drugi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA