≫ 

ISPRAVKA: Stiven Mejer nije "bivši šef CIA za Balkan"

Stvari su prilično jasne

  • 41
Stiven Majer Foto: Milena Đorđević

U Telegrafu je 19. decembra 2019. objavljen tekst u kojem se pominju izjave Stivena Mejera, a on se imenuje kao "bivši šef CIA za Balkan". Naznačeno je da on "kao rešenje za KiM predlaže dogovor Beograda i Prištine oko podele teritorije, navodeći da bi ta granica trebalo da bude na Ibru".

Mejer je, navodi se dalje, u u autorskom tekstu za "Nedeljnik" naveo da bi Beograd trebalo direktno da se obrati Prištini, jer, kako kaže, ako bi Beograd i Priština mogli da se dogovore oko tet-a-tet susreta možda bi bilo moguće da pronađu istinski kompromis, povoljan po obe strane.

U ovom tekstu su na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba izmenjeni naslov i sporni delovi teksta.

Naime, kako piše Raskrinkavanje, Mejer nikada nije bio "šef CIA za Balkan. Njegova biografija javna je i lako dostupna i ne ostavlja nikakav prostor sumnji da Steven E. Meyer nikada nije bio “šef” CIA ili bilo kog njenog odsjeka, niti je bio “pomoćnik direktora CIA”. Štaviše, ni sam Meyer se tako nigdje nije predstavljao.

Na stranici škole Daniel Morgan Graduate School of National Security, gdje Meyer predaje nacionalnu sigurnost, objavljena je Meyerova biografija, kao i njegov CV, u kom on navodi da je u CIA obavljao dužnost “analitičara i menadžera”, da je ovu agenciju napustio 2011. godine, te da je za vrijeme rata u Bosni bio zamjenik šefa Međuagencijske radne grupe za Balkan:

Dakle, Steven E. Meyer nikada nije bio “šef CIA”, “zamenik šefa CIA“, ili “šef CIA za Balkan”, kako to već godinama tvrde brojni mediji u regionu, niti se njegovi stavovi mogu interpretirati kao zvanični “planovi” agencije iz koje je Meyer otišao prije osam godina.

Video: Bivši operativac CIA za Balkan: Dajte Kosovo i tražite Republiku Srpsku

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cardak

    20. decembar 2019 | 10:45

    Gospodin zaboravlja da je Kosovo deo Srbije i da NEMA sta da Srbija poziva Kosovo na bilo koji razgovor sem o tzv"pokrajinskim" pravima u okviru DRZAVE SRBIJE !Jer Kosovo NIKAD nece biti drzava odcepljena od Srbije .moze biti neko vreme OKUPIRANA ali posle toga "pamet u glavu" !

  • Ccc

    20. decembar 2019 | 09:02

    A sto tako ne bi podelili austriju hrvatsku bosnu ameriku...itd...

  • RICINUS

    19. decembar 2019 | 16:07

    Oticete vi kad tad sa kosova ...delite vi svoju teritoriju kapom i sakom ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA