Održan protest "1 od 5 miliona": Govorio Aleksandar Obradović

Nakon njegovog obraćanja, organizatori su pozvali okupljene u, kako su rekli, pobednički marš i šetnju

  • 49
protest 1 od 5 miliona Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

U Beogradu je večeras održan još jedan protest "1 od 5 miliona", a na početku okupljanja kod Rektorata obratio se Aleksandar Obradović iz valjevskog Krušika.

Okupljeni su nosili papire sa likom Aleksandra Obradovića i natpisima "naš heroj" i uzivikivali "Heroj, heroj", a kod Rektorata je bio i Marko Bastać.

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" rekli su da je Aleksandar Obradović "20 dana tajno držan u pritvoru, jer Srbija nije htela da čuje šta je on otkrio", a koji je, kako su naveli, zahvaljujući građanima i njihovim potpisima podrške pušten na slobodu.

Aleksandar Obradović, Uzbunjivač, Krušik afera Foto: Aleksa Borković

Pre obraćanja Obradovića, okupljeni koji su došli iz Valjeva, a koji su u tom gradu organizovali skupove podrške Obradoviću, upalili su baklje i nosili majice "heroj iz Valjeva".

Obradović, koji je u sredu pušten iz kućnog pritvora, zahvalio je građanima za doprinos u, kako je naveo, osvajanju slobode, političkim partijama, domaćim i stranim medijima koji su, kako je rekao, izveštavali o aferi Krušik.

On je dodao da će nastaviti svoju bitku da dokaže da su privilegije dovele do katastrofalnih posledica u Krušiku i namenskoj industriji i poručio okupljenima da je on jedan od njih i da će uspeti ako veruju u pobedu.

Aleksandar Obradović na protestu 1 od 5 Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Organizatori su, ipak, ovaj protest prijavili policiji iz, kako su naveli, bezbednosnih razloga, iako policija nije privela napadače na jednog od aktivista protesta "1 od 5 miliona", što su oni ranije tražili, a zbog čega prethodna dva skupa nisu prijavljivali.

Učesnici protesta prošetali su do RTS-a i zgrade Predsedništva.

Kratko su se zadržali kod zgrade RTS-a gde su organizatori poručili Draganu Bujoševiću i Nebojši Lj. Stefanoviću da su "oslobođeni" univerzitet i Aleksandar Obradović, a da će biti "oslobođen" i RTS, posle čega su se uputili ka zgradi Predsedništva.

Tu su, kod jednog od bočnih ulaza u Predsedništvo, ispraznili džakove, napunjene papirima, na kojima se, kako su rekli, nalaze objašnjenja za GIM i afere vezane za vlast i upalili baklje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    21. decembar 2019 | 20:48

    pusten je iz pritvora jer je odlezao svoje, a ne zato sto Djilasove pristalice skupljale potpise za Obradovicevo oslobadjanje

  • Milica

    21. decembar 2019 | 22:38

    Špijun koji je Krušiku upropastio posao vredan 80 miliona evra i pomogao Bugarima da prodaju svoje rakete UAE sa namerom da našu namensku industriju unište.

  • Radenko

    22. decembar 2019 | 14:38

    Vrhuška koja je bila 12 godina na vlasti i koja je Srbiju unazadila u svakom segmentu društva, pokušava putem ulice i izazaivanjem nemira ponovo da dođe na vlast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA