Prištinski mediji: Kurti i Mustafa se sastali, ponovo bez dogovora

Prošlo je skoro tri meseca od održavanja prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, a do konstitutivne sednice prištinske skupštine ostala su još dva dana.

  • 2
Aljbin Kurti, Mustafa Foto: Tanjug/AP, YouTube/Gazeta Express

Lideri Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova, Aljbin Kurti i Isa Mustafa, sastali su se, ali nisu uspeli da dođu do dogovora o konačnom koalicionom sporazumu, saznaje prištinski portal Zeri.

Poslanica DSK Valentina Bunjaku potvrdila je da je juče do sastanka došlo, da je bilo približavanja stavova, ali da dogovora još nema.

Zeri saznaje da će novi sastanak Kurtija i Mustafe biti održan danas.

Kurti je juče potvrdio kontakte sa predstavnicima DSK.

Aljbin Kurti Aljbin Kurti - Photo: Tanjug/AP

- Kontakti i sastanci nisu prestali i nastavljaju se. Oni nikada nisu prekinuti, i danas smo kontaktirali, ovi sastanci nisu vest, vest će biti rezultat pregovora i tome se radujemo više nego vi - rekao je Kurti.

Prošlo je skoro tri meseca od održavanja prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, a do konstitutivne sednice prištinske skupštine ostala su još dva dana.

Samoopredeljenje i DSK su se obavezale da će postići sporazum odmah nakon potvrđivanja izbornih rezultata, ali to se do sada nije dogodilo.

Kako stranke nisu postigle sporazum, međunarodna zajednica je nedavno pojačala pritisak da se što pre formiraju institucije vlasti, navodi Zeri.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA