Jeremić potvrdio odluku o bojkotu izbora, Đurić poručio: Svestan je da ne može da pređe izborni prag

Lider Narodne stranke rekao je da će na izborima učestvovati vlast i oni koji na tim izborima budu glumili opoziciju, Marko Đurić kaže da je jasno da zbog loših izbornih rezultata koje bi postigli oni žele da ih bojkotuju

  • 53

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je odluka o bojkotu izbora definitivna, ocenjujući da tu neće biti promena, jer "nema uslova za održavanje fer izbora". Potrpedsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić ocenio je da je njegovo antidržavno delovanje je programsko, i on se očito građanima Srbije za to što ga ne žele sveti nastojanjem da destabilizuje i oslabi Srbiju.

Gostujući u emisiji "Oko" na RTS lider Narodne stranke ponovio je da će na izborima učestvovati vlast i oni koji na tim izborima budu glumili opoziciju i istakao da kada se opozicija bude izborila za normalne uslove za život, "tada će biti i izbora, a i svega drugog".

Posle izbora, kaže Jeremić, na red dolazi pitanje Kosova i tvrdi da će od načina na koji se predsednik Srbije bude posle tih izbora poneo prema Kosovu, odnosno da li će potpisati ili ne sporazum o normalizaciji odnosa,koji po njegovim rečima, vodi Kosovo u članstvo u UN, zavisiti, kako tvrdi, da li će u Srbiji biti "tip diktature Mila Đukanovića ili tip diktature Lukašenka".

Jeremić ostaje pri stavu da je odluka da se pitanje statusa Kosova postavi pred Međunarodnim sudom pravde bila dobra, jer kako je on tumači, misljenje tog suda podrazumeva da se o statusu Kosova može odlučiti samo u Savetu bezbednosti UN.

SRBIJA NARODNA STRANKA GO

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je odluka o bojkotu izbora definitivna, ocenjujući da tu neće biti promena, jer "nema uslova za održavanje fer izbora-FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

On ocenjuje da se ne može čuti šta je politika Srbije prema Kosovu i Metohiji, osim onoga što kaže predsednik Vučić, a on se kaže, zalagao za razgraničenje. Jeremić tvrdi da ga je začudio pomirljiv, i kako kaže "maltene saučesnicki" stav beogradskih vlasti prema onome što se događa u Crnoj Gori povodom usvajanja zakona o slobodi veroispovesti i pravnom položaju verskih zajednica.

Potrpedsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić reagovao je na ove izjave ocenio je da je "Vuk Jeremić porazio samog sebe u nastupu na RTS-u".

- Njegovo antidržavno delovanje je programsko, i on se očito građanima Srbije za to što ga ne žele sveti nastojanjem da destabilizuje i oslabi Srbiju - istakao je Ðurić, saopštila je sinoć SNS.

On ocenjuje da je bilo u srpskoj politici apsurda, ali da se nikada nije dogodilo da predstavnik opozicije gostujući na javnom servisu pozove građane na bojkot izbora iznoseći kao krunski argument nepostojanje slobode pojavljivanja na RTS-u.

SRBIJA KIM KANCELARIJA

Potrpedsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić ocenio je da je "Vuk Jeremić porazio samog sebe u nastupu na RTS-u"-Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Ðurić smatra i da Jermić ne želi na izbore zato što je svestan da ne može da pređe izborni prag, "sve i da mu iz Prištine u konvojima pošalju birače".

- Podsetimo još jednom, Jeremić je jedan od ljudi koji su lično i neposredno učestvovali u poništavanju suvereniteta Srbije dovođenjem granične policije i carine Kosova na prelaze prema centralnoj Srbiji, uvodeći Srbima na KiM obavezu da poseduju lične karte tzv. „Republike Kosova" i tablice tzv. „Republike Kosova" - napominje Ðurić.

On ukazuje da je najveća laž i odsustvo stida demonstrirano u tvrdnji da presuda Međunarodnog suda pravde, kojom je ozakonjeno otcepljenje naše južne pokrajine, doneta upravo na zahtev Jeremića, Tadića i ekipe čiji je deo bio i Đilas, "nije bila smrtonosni udarac našoj poziciji i trijumf separatista nakon koga je usledilo preko 100 priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova".

- Sam način na koji je danas govorio o Kosovu i Metohiji svedoči do koje mere je zabrazdio u vlastoljublju i mržnji prema predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj politici borbe za zaštitu nacionalnih i državnih interesa - kaže Ðurić.

On napomnje i da politika ne bi smela da bude cirkus gde se možete glupirati bez ikakve odgovornosti i konsekvenci, a, kkao kaže, Vuk Jeremić se za svoje štetočinsko ponašanje ne može pravdati ni infantilnošću ni neiskustvom, "jer novac iz tajkunskih i inostranih fondova dobija upravo da bi radio to što radi".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA