Oni su Novu godinu proveli sa "svojim ljudima": Ministri i funkcioneri u pripravnosti i na terenu

Vojska, policija i radnici komunalnih službi noćas nisu spavali, a neki su imali i nesvakidašnju posetu

  • 10
Goran Vesić, Aleksandar Vulin, Zoran Đorđević, Milos Vucevic Foto: Skupština Grada, Tanjug/Milica Nikolić, Jaroslav Pap, Ministarstvo dobrane/Darimir Banda

Srpski ministri i visoki zvaničnici novogodišnju noć i prvi dan Nove 2020. godine dočekali su na svom radnom zadatku - zajedno sa zaposlenima u sektorima za koji su nadležni i sa građanima. Tim gestom pokazali su da za njih nema praznika i da su uvek sa svojim ljudima.

Vulin sa vojnicima u Pančevu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin tako je u novogodišnjoj noći u garnizonu Pančevo obišao pripadnike 250. Raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva.

Svim pripadnicima Vojske Srbije ministar je poželeo da 2020. godina bude godina mira i slobode, ali i daljeg razvoja i jačanja VS.

SRBIJA PANCEVO Foto: Tanjug/Ministarstvo dobrane/Darimir Banda

- Za Vojsku Srbije ne postoji praznik, ne postoji slobodan dan. Za Vojsku Srbije ne postoji nijedan dan u godini u kome nije maksimalno spremna, u kome nije u stanju da sačuva naš suverenitet, naš integritet i naš način života - rekao je Vulin, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Popović Ivković sa graničnom policijom

Državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković sinoć je obišla pripadnike Uprave granične policije na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" i poželela im da i u 2020. ostvare dobre rezultate, istakla je da će oni biti na usluzi građanima i tokom novogodišnjih i božićnih praznika na 88 graničnih prelaza širom Republike Srbije.

Ona je izjavila da su pripadnici Uprave granične policije podneli ogroman teret u ovoj godini u kojoj je preko granica zemlje prešlo 72 miliona putnika.

Ona je istovremeno zahvalila pripadnicima Uprave granične policije na obezbeđenju državne granice, ali i na velikim zaplenama narkotika na srpskim granicama, koje su u 2019. godini iznosile 2,6 tona.

Đorđević sa penzionerima

U Domu penzionera "Bežanijska kosa" u Beogradu organizovano je slavlje povodom dočeka Nove godine, kome je prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Ðorđević.

SRBIJA MINISTAR DOM STARI Foto: Tanjug/Milica Nikolić

- Želim vam sve najlepše, nadamo se velikim slavljima u budućnosti - poručio je Ðorđević.

Na proslavi su se mogle čuti sevdalinke, starogradske pesme, a korisnici doma su u više navrata zaigrali i zapevali uz raznovrstan muzički repertoar.

Rebić sa policijom na ulicama grada

Direktor policije Vladimir Rebić posetio je sinoć policijske službenike koji brinu o bezbednosti Beograđana i svih posetilaca glavnog grada u novogodišnjoj noći i zahvalio im se jer su i tu noć proveli radno, kako bi građani bili bezbedni.

Vladimir Rebić, policajci Foto: MUP

- Do sada proslava Nove godine i u Beogradu i širom Srbije prolazi bez većih problema, a očekujemo da tako ostane do završetka slavlja - rekao je Rebić.

Lončar obišao prvu bebu

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar obišao je u prvim trenucima Nove godine zaposlene i porodilje u Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra Srbije, gde je posetio prvorođene bebe u 2020. godini.

NOVA GODINA DOCEK LONCAR Foto: Tanjug/Ministarstvo Zdravlja

Ministar Lončar obišao je i zaposlene u beogradskoj Hitnoj pomoći koji dežuraju u novogodišnjoj noći, navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Kako se dodaje, ministar je svima poželeo mnogo srece i uspeha u novoj godini, uz što manje posla.

Radojičić doneo doručak radnicima "Čistoće", sinoć ih posetio i njegov zamenik

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić doneo je jutros doručak za radnike Gradske čistoće.

U čišćenje grada uključeno je oko 100 radnika Gradske čistoće i 15 vozila, a gradonačelnik kaže da je Grad već spreman za nova dešavanja.

- Radnici Gradske čistoće su celu noć radili, zato možemo mi i naši gosti da nastavimo u ovakvom ambijentu da slavimo novogodišnje praznike - rekao je gradonačelnik.

Goran Vesić, Gradska čistoća Foto: Skupština Grada

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je sinoć i večerao sa radnicima JKP "Gradska čistoća" koji su u novogodišnjoj noći bili angažovani na čišćenju centralnih beogradskih ulica posle proslave dočeka Nove godine.

On je, kako je rekao, želeo ovim gestom zahvali za sve što rade za grad i da im još jednom ponovi da predstavljaju važan deo gradskog komunalnog sistema.

Vučević obišao gradske službe

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je dežurne službe JKP "Čistoća" i Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad", kao i Vatrogasne brigade, Policijske uprave i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koje se staraju o zaštiti zdravlja i bezbednosti građana i njihove imovine u novogodišnjoj noći.

Milos Vucevic, SRBIJA NOVI SAD Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Tokom obilaska dežurnih službi, gradonačelnik Vučević je informisan da noć protiče u najboljem redu, i da su intervencije u očekivanim okvirima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    1. januar 2020 | 11:36

    Sve su nas i obisli i zaobisli jos odavno.

  • Oki

    1. januar 2020 | 10:11

    Pa sto ne odose dalje od beograda da obilaze

  • Baba

    1. januar 2020 | 09:50

    Zbog toga ih i placamo...da rade svoj posao stalno, zato su se i busali toliko da dodju na vlast...sad ima da rade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA