≫ 

Vučić sa Srbima u Crnoj Gori na Badnje veče

Ako zaista ode, ne očekuju se njegovi politički govori, ali se očekuje prisustvo ogromnog broja Srba iz Crne Gore - rekao je izvor, prenosi Blic

  • 99

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će uz blagoslov patrijarha Irineja provesti Badnji dan sa Srbima pravoslavnim vernicima na severu Crne Gore, saznaje nezvanično “Blic”.

Prema rečima izvora “Blica”, Vučić će prisustvovati nalaganju badnjaka i time pokazati da je to prilika da se “još jednom ukaže na jedinstvo srpskog naroda u očuvanju srpskih svetinja i srpske crkve”.

Ako zaista ode, ne očekuju se njegovi politički govori, ali se očekuje prisustvo ogromnog broja Srba iz Crne Gore - kaže izvor “Blica”.

Kako navodi izvor, o ovome je bilo reči na sastanku predsednika Vučića i patrijarha Irineja pre nekoliko dana i tom prilikom Vučić je dobio Irinejev blagoslov.

Mandić: Bio bi to veliki dan za Srbe u Crnoj Gori

 

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, kaže za “Blic” da za sada nema informaciju o dolasku Vučića u Crnu Goru.

Andrija Mandić

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, kaže za “Blic” da za sada nema informaciju o dolasku Vučića, ali da bi to bio veliki dan za Srbe u Crnoj Gori-Foto: AP/Tanjug

- Ako je to tačno, to bi bio veliki dan za Srbe u Crnoj Gori i sigurno za opšte srpsko jedinstvo koje su naši sunarodnici iskazivali prethodnih dana. Radovao bih se kad bi prva adresa među izabranim predstavnicima srpskog naroda došla i naložila badnjak negde u Crnoj Gori. To bi bila snažna i moćna poruka nama Srbima da ostanemo ovde, zatim poruka crkvi i veliko ohrabrenje za sve nas- kaže Mandić.

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore Momčilo Vuksanović smatra da bi dolazak predsednika Vučića bio veliki događaj za srpski narod u Crnoj Gori i ističe da su Srbi tu posetu očekivali i ranije.

- Važno je da predsednik Srbije poseti svoje sunarodnike u Crnoj Gori baš u ovom momentu, kada se borimo za očuvanje sopstvenog identiteta i zajedništva sa našim sunarodnicima u regionu, i očuvanje Srpske pravoslavne crkve - smatra Vuksanović i ističe da ta poseta ima izuzetan značaj i veliki je podstrek za pravoslavni, srpski narod u Crnoj Gori kao i da daje hrabrost da istraju na očuvanju naših svetinja.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoki

    2. januar 2020 | 19:07

    Nas narod zasluzuje da ih predsednik poseti!

  • Goran

    2. januar 2020 | 20:55

    Verujem da predsednik ide s namerom da se smire strasti i tenzije I da se iznadje resenje za trenutnu situaciju.

  • kiki

    2. januar 2020 | 21:08

    Srbi treba da pokazu jedinstvo i da daju jedni drugima podrsku ma gde se nalazili.Vucic je tu kada treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA