Kosnet pozvao na što hitnije formiranje vlade u Prištini

Kosnet je pozvao političke lidere novu vladu formiraju što je pre moguće, kako bi ona mogla da počne da rade na ispunjavanju obećanja datim građanima

  • 0
Filip Kosnet Printskrin: Youtube/U.S. Embassy Pristina Kosovo

Demokratski savez Kosova, Ise Mustafe, posetio je danas američki ambasador u Prištini Filip Kosnet, koji je pozvao političke lidere da što pre formiraju novu prištinsku vladu, piše prištinska Gazeta Expres.

U sedištu DSK Kosnet je razgovarao sa Mustafom i troje potpredsednika te stranke, a tema je bila postizborna koalicija tog saveza sa Pokretom Samoopredeljenje.

U saopštenju DSK se navodi da je Mustafa upoznao Kosneta sa dosadašnjim razgovorima.

Kosnet je, kako se navodi, pozvao političke lidere novu vladu formiraju što je pre moguće, kako bi ona mogla da počne da rade na ispunjavanju obećanja datim građanima.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu održani su 6. oktobra.

Isa Mustafa, kosovski premijer Isa Mustafa - Printskrin: YouTube/Gazeta Express

Mustafa: Rešenje formiranja vlade je na Samoopredeljenju

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK), Isa Mustafa, izjavio je danas, nakon razgovora sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom, da je na Pokretu Samoopredeljenje da odluči o postizbornom koalicionom sporazumu.

- Oni su rešenje, a ne mi - rekao je kratko Mustafa novinarima, prenela je prištinska Gazeta Expres.

I popredsednik DSK, Agim Veliu, je rekao da je odgovornost zbog toga što nova vlada još nije formirana na Pokretu Samoopredeljenje.

Veliu je rekao da ne može da govori o ponudi lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija tom savezu, jer se o tome još nisu izjasnili stranački organi DSK.

- Čekamo rešenje od Samoopredeljenja koje je funkcionalno za obe strane. Njihova je odgovornost, naravno, da pronađu rešenje za ovu novostvorenu situaciju. Naglašavam da mi čekamo. Kurtijeve ponude nismo razmotrili u našim stranačkim organima, jer ne razmatramo posebne ponude, već smo samo razgovarali o principima - rekao je Veliu.

Ranije danas se oglasio i Avdulah Hoti, koji je rekao da je DSK dao ponudu Samoopredeljenje, koje treba da odluči da li će da je prihvati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA