≫ 

Brnabić održala hitan sastanak sa ministrima zbog zagađenja vazduha

Zagađenost vazduha u prestonici nedeljama unazad je prekomerna, a u Gradskom zavodu za javno zdravlje juče su rekli da se kvalitet vazduha meri i menja na svakih sat vremena

  • 42
sednica Vlade Srbije, Ana Brnabić

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sazvala je za danas hitan sastanak u vezi sa kvalitetom vazduha i merama koje se preduzimaju, saopšteno je iz vlade Srbije.

Sastanak je počeo danas u 15 časova, a ovo su zaključci sa njega.

sednica Vlade Srbije, Ana Brnabić

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na sastanak su bili pozvani zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ministri zaštite životne sredine, rudarstva i energetike i zdravlja Goran Trivan, Aleksandar Antić i Zlatibor Lončar potom direktor policije Vladimir Rebić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i direktork Zavoda za javno zdravlje Dušanka Matijević, saznaje Telegraf.

Zagađenost vazduha u prestonici nedeljama unazad je prekomerna, a u Gradskom zavodu za javno zdravlje juče su rekli da se kvalitet vazduha meri i menja na svakih sat vremena.

Beograd i mnogi gradovi Srbije danima imaju neke od najviših indeksa zagađenosti vazduha. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, magle i odsustva vetra štetne čestice se sve više skupljaju, ne odlaze visoko u atmosferu već se zadržavaju blizu tla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiki

    15. januar 2020 | 12:09

    Ovo je smešno,ovo je komedija.Građani Pančeva se više od TRIDESET godina truju od HEMIJSKIH zagađenja i niko NIKADA nije obratio ni malo pažnje po tom pitanju.Samo obećavaju...Beograd zagađen 15 dana i opšta frka!!!Ovo je jadno,bedno,žalosno...Čisto da vas upoznam pošto očigledno NEMATE BLAGE VEZE da i u Pančevu žive mala deca,ljudi....

  • E ovako

    15. januar 2020 | 12:21

    Srbija pomaže finansijski drugima (i kome treba i kome ne)a narod u Srbiji umire od zagađenog vazduha kao i gladi.😡

  • E ovako

    15. januar 2020 | 12:19

    Ja dišem na škrge.Sramota za jednu prestonicu koja ima Beograd na vodi,da ne usmeri sredstva za životnu sredinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA