≫ 

Brnabić: O istrazi ubistva Olivera Ivanovića pitati Prištinu i Euleks

Dodala je da, nažalost, za dve godine s druge strane nema ničega osim potpunog muka

  • 36
premijerka Srbije Ana Brnabić, Vlada Srbije Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da su našim institucijama "vezane i ruke i noge" u vezi s istragom ubistva Olivera Ivanovića i dodaje da o tome pre svega treba pitati privremene prištinske institucije i Eulex.

Brnabić je novinarima na otvaranju Nacionalne akademije za javnu upravu rekla da uprkos tome što su joj vezane ruke Srbija vodi, vodila je i vodiće istragu da nađe ko su počinioci.

- Ovo je pitanje koje pre svega mora biti upućeno i privremenim institucijama u Prištini i EULEX-u, gde je sada EU, gde je vladavina prava, gde je borba protiv kriminala, zašto se niko ne oglašava, zašto institucije EU ne kažu šta se dešava i kakva je istraga i dokle je došla - pitala je Brnabić.

OLIVER IVANOVIC BIOGRAFIJA Oliver Ivanović - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dodala je da ih treba pitati i zašto je na nebrojeno pitanja koje su srpske institucije postavile i Prištini i Eulex-u u vezi s kamerama i snimcima nikada nije dobijen nikakav odgovor.

- Mi ćemo nastaviti da se borimo za istinu i da insistiramo da se i ovaj zločin, kao i ostali zločini nad Srbima na KiM koji su ostali nerazjašnjeni, razjasne, da krivci odgovaraju i da budu osuđeni za to - navela je Brnabić.

Dodala je da, nažalost, za dve godine s druge strane nema ničega osim potpunog muka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA