Priština tri i po meseca od izbora i dalje bez institucija

Potencijalni koalicioni partneri, Samoopredeljenje Aljina Kurtija i DSK Ise Mustafe, o tome pričaju u javnosti, razmenjuju pisma i poruke na društvenim mrežama, optužujući jedni druge da su odgovorni za odugovlačenje formiranja vlade

  • 0

Gotovo tri i po meseca od vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu, Priština je bez vlade, bez dogovora dveju vodećih stranaka, Pokreta Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova o postizbornom koalicionom sporazumu, ali i bez izgleda da to pitanje skorije bude rešeno.

Potencijalni koalicioni partneri, Samoopredeljenje Aljina Kurtija i DSK Ise Mustafe, o tome pričaju u javnosti, razmenjuju pisma i poruke na društvenim mrežama, optužujući jedni druge da su odgovorni za odugovlačenje formiranja vlade.

U međuvemenu predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, je ponovio pretnje da će, ukoliko dve stranke ne nađu rešenje za formiranje institucija, sam naći rešenje u skladu sa ustavom i zakonima.

KOSOVO TACI NZ Z Hašim Tači - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je ponovio zahtev lideru Samoopredeljenja da dostavi ime mandatara s obzirom na to da su prošla 22 dana od zvaničnog objavljivanja izbornog rezultata.

Kurti s druge strane poručuje da će ime mandatara dostaviti, kako kaže, u roku i bez odlaganja, ali i bez preciziranja kada će to učiniti, prenela je prištiska Gazeta Expres.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA