Haradinaj odlikovao Vilijama Vokera

Voker, koji je 1999. godine bio šef Misije OEBS na KiM, u izveštaju o 45 tela pripadnika OVK, pronađenih u selu Račak, naveo je da je reč o albanskim civilima koje su ubile srpske snage, što je bilo presudno za odluku NATO-a da SRJ bude bombardovana

  • 22

Odlazeći premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj dodelio je sinoć medalju "Skenderbeg" bivšem šefu Misije OEBS-a na Kosovu Vilijamu Vokeru.

Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu objavio da je tzv. Kosovo imalo sreću jer je oduvek imalo Vokerovu podršku.

Uz poruku: "Uvek zahvalan", Haradinaj je naveo da je odlikovao Vokera medaljom "Skenderbeg" i da je "Kosovo imalo sreću što je na svom putu imalo prijatelje i saveznike poput Vokera i američkog naroda".

Voker, koji je 1999. godine bio šef Misije OEBS na KiM, u izveštaju o 45 tela pripadnika OVK, pronađenih u selu Račak, naveo je da je reč o albanskim civilima koje su ubile srpske snage, što je bilo presudno za odluku NATO-a da SRJ bude bombardovana samo dva meseca kasnije.

Uprkos negiranjima zvaničnog Beograda, zapadni zvaničnici i štampa prihvatili su Vokerovu verziju kao jedinu i zvaničnu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bananadrzava

    18. januar 2020 | 18:35

    Zlocinci izmedju sebe ALI gde je nase pravosudje!?

  • Fiat90

    18. januar 2020 | 09:33

    Svemu dodje kraj, pa i njima.

  • Predrag Z.

    18. januar 2020 | 09:57

    Zato je Milošević u Hagu dokazao da nije bio masakr već obračun naše Vojske sa Teroristima posle čega je slučaj Račak skinut sa optužnice. Nažalost kasno je dokazano ali bar su Generali oslobođeni od te optužnice a zapad to i dalje ignoriše kako tada tako i danas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA