≫ 

Bura na Tviteru: Pešić objavila neumesnu poruku Vučiću, deo javnosti ocenio kao pretnju, ona negira

Sporni tvit koji su mnogi osudili Pešićeva je obrisala i navela da je "reč o nesporazumu"

  • 7
Vesna Pešić Foto: www.mc.rs

Vesna Pešić, sociološkinja i bivša političarka podelila je na svom Tviter profilu neumesnu poruku, u kojoj se, između ostalog nalazi i pretnja ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Pešićeva je pisala o tome "kako se sprema za to da bude doživotni predsednik", a potom navela i zabrinjavajući komentar: "nema tu bojkota, samo cev u glavu".

- Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku da znate – sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu... - stajalo je u objavi Pešićeve.

Objavu su ubrzo usudili korisnici ove društvene mreže, ali i brojni političari.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da skandalozni i sramni pozivi na ubistvo predsednika nisu novina i pozvao je nadležna tužilaštva da reaguju.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić takođe je osudio napad na predsednika Srbije.

- Vesna Pešić verovatno mislli da će je od odgovornosti za poziv na ubistvo predsednik Vučića zaštititi činjenica da je žena i da često ne odgovara za svoje postupke - napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Pretnje predsedniku takođe je osudila predsednica Narodne skupštine Maja Gojković. Ona je rekla da je "pozivanje na ubistvo predsednika Republike Srbije ne samo skandalozno i nedopustivo" i istakla da to predstavlja krivično delo".

Osudama su se pridružili i zvaničnici Srpske napredne stranke. Član Glavnog odbora SNS-a Bratislav Jugović ocenio je da je tvit Vesne Pešić nedvosmisleno pokazao da je cilj bojkota izbora stvaranje atmosfere u društvu koja treba da opravda atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- To je politika tajkuna, jer je samo njihov interes da se o Srbiji ne odlučuje na izborima. Interes tajkuna ne može biti i interes naroda. To je pravilo bez izuzetka. Izjava ministara Stefanovića da je tvit Vesne Pešić neizgovoreni deo Đilasovog programa najpreciznija je ocena ovog skandaloznog tvita - rekao je Jugović u saopštenju za javnost.

Član Glavnog odbora SNS-a Uglješa Mrdić ocenio je da je "užasno i sramotno ono što je objavila nekadašnja predsednica Građanskog saveza Srbije i jedan od lidera DOS-a Vesna Pešić, koja se decenijama predstavlja kao veliki borac za demokratiju i toleranciju u politici".

Gradski odbor SNS-a Šabac takođe je najoštrije osudio pretnje smrću koje je predsedniku Vučiću uputila, kako se navodi u saopštenju, "perjanica Dragana Ðilasa" Vesna Pešić.

Pešićeva je ubrzo sporni tvit obrisala, a potom se obratila svojim pratiocima još jednim tvitom u kom je rekla da je "došlo do nesporazuma".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nevena

    19. januar 2020 | 08:23

    To sto se niste izrazili i cesto puta ne izrazavate kako treba kostalo je i kosta ovaj narod zato NAUCITE DA BI VI FILOZOFI TO TREBALI !!!

  • Tara

    19. januar 2020 | 00:24

    Nadlezna tuzilastva treba da kazne ovu izlapotinu. Ona kada preti otvoreno Predsedniku drzave,sta sve moze onda obicnim smrtnicima. Ovo je sramno za jednu pravnu drzavu. Reagujte

  • DedaS

    19. januar 2020 | 11:49

    Tekila je to ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA