≫ 

Na zgradi Predsedništva zastava sa Davidovom zvezdom: "Nikad više ovakvo stradanje naroda"

Ovaj znak bio je simbol pokušaja uništenja jevrejskog naroda od strane nacista, danas je simbol časti - poručio je predsednik Srbije

  • 34
zgrada Predsedništva, zastava Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U Izraelu će ove nedelje biti obeležen Međunarodni dan sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic.

Pred odlazak predsednika Srbije u Izrael na obeležavanje 75. godišnjice oslobođenja Aušvica, na zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, pored srpske, okačena je i zastava sa Davidovom zvezdom.

- Ovaj znak bio je simbol pokušaja uništenja jevrejskog naroda od strane nacista. Danas je simbol časti. 75 godina kasnije. Nikada više - napisao je predsednik Aleksandar Vučić na svojim zvaničnim nalozima na Tviteru i Instagramu, uz fotografiju zgrade Predsedništva.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu, zahvalio je predsedniku Srbije, putem Tvitera.

U Izraelu će ove nedelje biti obeležen Međunarodni dan sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

Više od 40 lidera, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prisustvovaće u četvrtak ceremoniji u memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bojana

    21. januar 2020 | 13:25

    Ne ponovilo se vise nikada i nikome!

  • Jana

    21. januar 2020 | 09:38

    Da se ne ponovi stradanje naroda. Nikad vise.

  • Maja

    21. januar 2020 | 09:46

    Velika je čast što se danas na zgradi Predstavnštva nalazi zastava sa Davidovom zvezdom u znak sećanja na stradale u Holokaustu. Srbija nikada ne zaboravlja prošlost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA