Pešić na saslušanju zbog sporne poruke o Vučiću: Tužilaštvo ispituje ima li elemenata krivičnog dela

Vesna Pešić je po nalogu Višeg javnog tužilaštva pozvana na ispitivanje, da se istraži da li u njenoj objavi na Tviteru ima elemenata krivičnog dela - navodi se u saopštenju

  • 9
Vesna Pešić Foto: www.mc.rs

Sociološkinja i nekadašnja političarka Vesna Pešić poručila je putem Tvitera da će se danas javiti u policijsku stanicu na, kako sama kaže, "njihov poziv", a sve zbog neumesne poruke koju je pre nekoliko dana putem ove društvene mreže uputila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Danas idem u policiju na njihov poziv. Mozda bi oni voleli da se zovu modernije kako su se predstavili, ali ja sam starinska po ih zovem po imenu na rođenju policija - napisala je Pešić.

Vesna Pešić, Tviter Printscreen: Twitter/Vesna Pesic

Tim povodom oglasilo se i Tužilaštvo, koje je saopštilo da je tačno da je Pešić, u svojstvu građanina pozvana na ispitivanje zbog spornog tvita.

- Vesna Pešić je po nalogu Višeg javnog tužilaštva pozvana na ispitivanje, da se istraži da li u njenoj objavi na Tviteru ima elemenata krivičnog dela - rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Podsetimo, Vesna Pešić je podelila na svom Tviter profilu neumesnu poruku, u kojoj se, između ostalog nalazi i rečenica koja je okarakterisana kao pretnja ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Pešićeva je pisala o tome "kako se on sprema za to da bude doživotni predsednik", a potom navela i zabrinjavajući komentar: "nema tu bojkota, samo cev u glavu".

Pošto je izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama, ona je sporni tvit ubrzo obrisala.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    21. januar 2020 | 13:21

    Neverovatno, koje je to tuzilastvo neko preti ubistvom Predsednika, a oni ispituju dali ima mesta krivicnog gonjenja, dali je krivicno delo?Celo sudstvo treba smeniti i krivicno goniti, oni su najveca pretnja zakonu.

  • Loki

    21. januar 2020 | 13:35

    Slusao sam Gosp. Pesic vise puta u zadnjih dva meseca. Tu ima puno elemenata za lekarski pregled, postaje senilna, ne cuje pitanja, smuseno odgovara, brka pojmove, preti.........

  • Saša

    21. januar 2020 | 17:18

    Spo je uz predsednika vučića do pobede...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA