≫ 

Pokret "1 od 5 miliona": Ako SMS i i Nova stranka ne proglase bojkot, izlazimo na izbore

To je rečeno danas na konferenciji za medije, gde je Valentina Reković navela da će taj Pokret izaći na naredne parlamentarne izbore ukoliko ove dve stranke, kao popisnice Sporazuma sa narodom, izađu na iste

  • 0
Protest 1 od 5 miliona Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Pokret "1 od 5 miliona" izaći će na naredne izbore ukoliko za sedam dana Stranka moderne Srbije (SMS) i Nova stranka ne proglase bojkot.

To je rečeno danas na konferenciji za medije, gde je Valentina Reković navela da će taj Pokret izaći na naredne parlamentarne izbore ukoliko ove dve stranke, kao popisnice Sporazuma sa narodom, izađu na iste.

Reković je istakla da pokret "1 od 5 miliona" nije prekršio ni jedno dato obećanje, i da će braniti svaki potpis Sporazuma sa narodom, kako bi povratili veru građanima u datu reč.

- Do sada smo bili tolerantni, rekli smo da ćemo braniti svaki potpis i to ćemo i uraditi. Onemogućićemo im ulazak u skupštinu - rekla je Reković.

Protest 1 od 5 miliona Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Ona je navela da je Pokret "1 od 5 miliona" podsećao sve potpisnike Sporazuma sa narodom da poštuju datu reč, i pozdravila odluku PSG o bojkotu izbora. Isto tako, ona je istakla i da još neke stranke koje su potpisale Sporazum, nisu proglasile bojkot.

- Stranke koje su već proglasile bojkot nisu se nadale da ćemo mi saznati da se spremaju za lokalne izbore, tako da i njih pozivamo da u roku od sedam dana obustave sve pripreme za izbore inače će Pokret izaći i na lokalne izbore - naglasila je ona.

Na pitanje o tome da li građani trebaju da odluče kada je u pitanju bojkot SMS-a i Nove stranke, ona je rekla da narod nije "stado za šišanje koje svaki političar može malo po malo da “štrcne”, navodi se u saopštenju Pokreta "1 od 5 miliona".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA