Prištinski mediji najavljuju dolazak Borelja i Grenela na KiM

Isti mediji navode i da će evropski komesar za spoljnu politiku i specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog između Beograda i Prištine posetiti i Beograd

  • 1
Đozep Borelj Ričard Grenel Foto: Profimedia, Vlada RS

Evropski komesar za spoljnu politiku Španac Đosep Borelj posetiće naredne nedelje Prištinu, prenose mediji na albanskom pozivajući se na svoje izvore u Briselu, dodajući da do posete dolazi pred istek roka strankama pobednicama izbora na Kosovu da fomiraju seledeću vladu.

Portal Ekspres navodi da su Evropljani iznenađeni ozbiljnom infiltracijom Amerikanaca koji su uspeli da ubede Prištinu i Beograd da uspostave avio-liniju između ova dva grada.

- Đosep Borelj koji je više puta odlagao posete, definitivno dolazi sledeće nedelje. Verovatno će posetiti i Beograd, ali nije poznato gde će prvo sleteti - prenosi prištinski portal.

Josep Borrell, Đozep Borelj - Đosep Borelj koji je više puta odlagao posete, definitivno dolazi sledeće nedelje. Verovatno će posetiti i Beograd, ali nije poznato gde će prvo sleteti - prenosi prištinski portal - Foto: multimedia.europarl.europa.eu/European Union 2019 - Source : EP

Boreljova poseta Prištini dolazi u vreme kada je naporima Demokratskog saveza i pokreta Samoopredeljenje da formiraju novu vladu postavljen rok, pošto je Hašim Tači, poverio Aljbinu Kurtija mandat da formira novu vladu.

- Izgleda da Evropska unija neće propustiti korak ka dijalogu Kosova i Srbije, pogotovo sada kada je izaslanik predsednika Donalda Trampa napravio ozbiljan pomak ubedivši Beograd i Prištinu da se otvori avio-linija između "dve prestonice" - zaključuje Ekspres.

Delegacija Ministarstva privrede potpisala je u Berlinu Pismo o namerama sa kompanijom "Lufthanza" o obnovi avio-linije između Beograda i Prištine.

Klan Kosova: Grenel u četvrtak stiže u posetu Prištini

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel posetiće Prištinu u četvrtak, 23. januara, prenosi Klan Kosova.

Kako navodi, Grenel će se sastati sa prištinskim liderima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas je izjavio da u narednim danima očekuje ponovnu posetu Beogradu specijalnog izaslanika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela.

(Telegraf.rs/RTS/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    21. januar 2020 | 17:31

    Mnogo babica za "dete" koje je u začetku već dve decenije i koje neće biti rođeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA