Grenel u petak u Beogradu sa Vučićem: SAD spremne da čuje zahteve i probleme Beograda po pitanju KiM

Pozicija Srbije po pitanju KiM je teška i odnos SAD prema Kosovu je suprotan našem odnosu, ali su sada spremni da čuju naše zahteve i stavove - rekao je predsednik Srbije

  • 21
Aleksandar Vucic, Ricard Grenel Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u petak ujutru u Beogradu sastati sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom i naveo da su SAD spremne da čuje zahteve i probleme Beograda po pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je za RTS iz Davosa rekao da će se sa Grenelom sastati u petak ujutru, u osam sati.

Predsednik je juče u Davosu na marginama Svetskog ekonomskog samita razgovarao i sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa Robertom O'Brajanom.

Vučić kaže da je O'Brajan pristojan čovek koji želi da čuje i ume da sluša i predstavnike zemalja koje su manje ekonomske snage i značaja u odnosu na SAD.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Davos Foto: Predsedništvo Srbije

- Mislim da on dobro razume poziciju Srbije - rekao je Vučić.

On je naveo da je pozicija Srbije po pitanju KiM teška i da je odnos SAD prema Kosovu suprotan našem odnosu, ali da su sada spremni da čuju naše zahteve i stavove.

- Ne govorim da će sad SAD da pređe na našu stranu, kako bi neko pomislio, ali su spremni da čuju koji su naši zahtevi i problemi, šta Srbija po tom pitanju misli. U tom smislu mislim da smo otvorili neka vrata iza kojih možemo da razgovaramo otvorenije sa američkim partnerima nego ranije - rekao je Vučić za RTS iz Davosa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sac

    22. januar 2020 | 15:25

    KIM je sastavni deo suverene zemlje Srbije ..to je sustina

  • aca

    22. januar 2020 | 12:33

    Pozicija Srbije po pitanju KiM je teška,ali se nadamo da ce Amerika umeti da nas saslusa i da pomogne da se situacija resi .

  • ana

    22. januar 2020 | 15:31

    Kompromis je kljuc resenja, bitno je da i druga strana spremna na razgovore, pregovore i dogovore. Pokazali smo i dokazali smo da se zalažemo za kompromis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA