Omladina DS se opet oglasila: Grupa pojedinaca se lažno predstavlja, ograđujemo se od napuštanja SzS

Prvo saopštenje potpisala je Aleksandra Božić, kao potpredsednica Demokratska omladine, a drugo, koje je usledilo nekoliko sati kasnije, Mihailo Dimitrijević, kao poverenik Demokratske omladine

  • 24
Demokratska stranka Foto: Shutterstock

Pošto je Demokratska omladina saopštila da se isključuje iz aktivnosti Saveza za Srbiju, zbog lidera Dveri Boška Obradovića, usledilo je drugo saopštenje, koje takođe potpisuje Demokratska omladina, a u kojem se oni ograđuju od takvog stava i prethodno saopštenje pripisuju grupi pojedinaca, za koju kažu, da se lažno predstavlja kao omladina DS.

Prvo saopštenje potpisala je Aleksandra Božić, kao potpredsednica Demokratska omladine, a drugo, koje je usledilo nekoliko sati kasnije, Mihailo Dimitrijević, kao poverenik Demokratske omladine.

U saopštenju koje potpisuje Dimitrijević, navodi se da se omladina DS ograđuje od saopštenja koja stižu od, kako kažu, grupe koja se predstavlja kao Demokratska omladina i koju čine pojedinci iz samoizabranog rukovodstva koje je, na statutom propisan način, raspušteno odlukom IO DS, a na predlog Predsedništva.

Takođe, dodaju da svako saopštenje koje stiže od "tzv. Demokratske omladine" mimo zvaničnih kanala komunikacije treba smatrati saopštenjem neformalne grupe građana koja se lažno predstavlja.

Navode i da je organizacija Demokratske omladine sastavni deo DS i ne može da vodi samostalnu politiku mimo stranke.

U prethodnom saopštenju, koje je potpisala Aleksandra Božić, Demokratska omladina je navela da će se isključiti iz svih aktivnosti SzS dok, kako kažu, ne bude jasno da li Savez za Srbiju podržava delovanje Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića, koje označavaju kao radikalsko.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    22. januar 2020 | 14:30

    Ajde bre ne bi vam dao ni ta 3%, ispod 10% ko ima, nema u Skupstinu.Hocete velike skupstinske plate bez rada bez podrske

  • Mirko

    22. januar 2020 | 14:34

    U Demokratskoj Stranci je zavladao opšti haos pa se ne zna ni ko pije ni ko plaća.

  • Marija

    22. januar 2020 | 14:38

    To je njihov problem da li su sa Djilasom ili bez njega propast im je zagarantovan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA