≫ 

Vučić u Jerusalimu: Priređena svečana večera povodom međunarodnog obeležavanja sećanja na Holokaust

Vučić će sutra imati i zvaničan sastanak sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, a planiran je i sastanak sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom

  • 46
JERUSALIM VUCIC VECERA Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je večeri koju je povodom obeležavanja 75 godina od oslobađanja Aušvica u Jerusalimu za svetske zvaničnike organizovao izraelski predsednik Ruven Rivlin.

Svečanoj večeri je prisustvovalo oko 40 svetskih državnika, među kojima su i francuski predsednik Emanuel Makron i američki potpredsednik Majk Pens.

Predsednik Srbije tokom večere razgovarao je sa brojnim svetskim liderima. On je razgovarao sa predsednikom vlade Izraela Benjaminom Netanjahuom.

 
 
 
View this post on Instagram
Sa predsednikom vlade Izraela Benjaminom Netanjahuom i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Vučić se susreo i sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim, premijerom Češke Andrejem Babišem i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Vučić je tokom večere razgovarao i sa predsednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom.

 
 
 
View this post on Instagram
Sa predsednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Srbije razgovarao je sa predsednikom Jeremenije Aremenom Sarkisijanom i predsednikom Kipra NIkosom Anastasijadesom sa kojima se susreo na svečanoj večeri.

Više od 40 lidera, među kojima i predsednik Srbije, prisustvovaće sutra ceremoniji u memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu, povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

JERUSALIM VUCIC VECERA Foto: Tanjug/Live Screenshot

Vučić će sutra imati i zvaničan sastanak sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, a planiran je i sastanak sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom.

JERUSALIM VUCIC VECERA Foto: Tanjug/Live Screenshot

Vučić stigao u Jerusalim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas posle podne u Jerusalim, gde na poziv predsednika Izraela Ruvena Rivlina učestvuje na Petom svetskom forumu o Holokaustu "Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma".

Predsednik je na svom zvaničnom instagram nalogu @buducnostsrbijeav objavio fotografiju sa aerodroma, na kojoj je sa ambasadorkom Izraela u Srbiji Alonom Fišer Kam i ambasadorom Srbije u Izraelu Milutinom Stanojevićem.

Više od 40 lidera, među kojima i predsednik Srbije, prisustvovaće u četvrtak ceremoniji u memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu, povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

Vučić će sutra imati i zvaničan sastanak sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, a planiran je i sastanak sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom.

- Posebna je čast što ću, uz četvoricu ili petoricu šefova država i monarha, biti jedan od onih koje će predsednik Izraela Ruven Rivlin primiti u zvaničnu audijenciju posle velikog događaja u četvrtak - rekao je Vučić ranije danas za RTS.

On je rekao da će u Izraelu biti "ceo svet", oko 40 lidera iz Evrope i sveta, među njima i iz regiona Zeljko Komšić, Kolinda Grabar Kitarović, Milo Ðukanović.

Vučić je rekao da su sudbine srpskog i jevrejskog naroda tokom Drugog svetskog rata bile užasno teške i napomenuo da u Jad Vašemu, među šest logora, stoji i ime logora Jasenovac, u kojem je stradao veliki broj Srba i Jevreja.

- Naše je da kažemo da to nikad više ne sme da se ponovi - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    22. januar 2020 | 16:59

    Izrael je nas veliki prijatelj, uzajamno postovanje je od znacaja, imamo puno toga zajednickog i istorija oba naroda ne sme nikada otici u zaborav!

  • ljubo

    22. januar 2020 | 19:56

    Izvinite ali neukusno je da Kolinda tu.Ona ni u Jasenovac ne ide i peva sa Tompsonom ustaske pesme.Ja to ne razumem.

  • sc

    22. januar 2020 | 15:46

    Vucic dan noc radi u interesu Srbije to svi znaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA