Ambasador SAD: Nadamo se da će svi učestvovati na predstojećim izborima

On je rekao da SAD žele da zemlje zapadnog Balkana žive u miru i da u regionu vladaju demokratske vrednosti, a izrazio je radost što vidi da Srbija napreduje

  • 9
Entoni Godfri, američki ambasador u Srbiji FOTO:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri je u Leskovcu na kratko posetio Skupštinu grada u kojoj je u toku sednica i obratio se odbornicima, kojima je poručio da se nada da će svi učestvovati na predstojećim izborima.

- Nadamo se da će svi učestvovati na predstojećim izborima, da će svi imati pristupe informacijama o idejama svih kandidata na izborima, kao i da će birači imati mogućnost da izraze svoju volju i mišljenje o svim kandidatima - kazao je Godfri.

U trenutku kada je Godfri napuštao skupštinsku salu, gradonačelnik Goran Cvetanović ga je rečima "ekselencijo, dis iz opozicija" upoznao sa članovima odborničke grupe "Za Leskovac zajedno", koja jedina učestvuje u radu Skupštine i vrlo oštro kritikuje rad lokalne vlasti.

Entoni Godfri - Nadam se da ćemo moći da napravimo neki zamajac, jer odsustvo dijaloga između Beograda i Prištine ne pomaže - FOTO: TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ OGNJEN STEVANOVIC

Godfri je pre toga u Leskovcu rekao da SAD žele da zemlje zapadnog Balkana žive u miru, a da poseta specijalnog izaslanika predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela Srbiji pokazuje zainteresovanost predsednika SAD Donalda Tranpa i SAD za zapadni Balkan.

On je rekao da SAD žele da zemlje zapadnog Balkana žive u miru i da u regionu vladaju demokratske vrednosti, a izrazio je radost što vidi da Srbija napreduje.

- Nadam se da ćemo moći da napravimo neki zamajac, jer odsustvo dijaloga između Beograda i Prištine ne pomaže. Sve što možemo da uradimo je da podržimo vrednost dijaloga - dodao je Godfri.

(Telegraf.rs/FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    23. januar 2020 | 15:34

    Ambasador Amerike u Beogradu Godfri boraveci u Leskovcu, odlicno je dao poruku za prestojece izbore. Veoma realno i profesionalno da se pomogne zapadnom Balkanu. Prema preporuci uvazenog svetskog lidera uvazenog Trampa. Iskreno, najveci deo Srbije glasao je za Trampa, a sigurno je da ce u novembru mnogo vise biti za novi mandat. Sa zeljom da uvazenog i dragog gosta vidimo uskoro u nasoj lepoj Srbiji.

  • Šiki

    23. januar 2020 | 16:08

    Hoće, ako im podviknete i pripretite, jer oni i iinače misle tuđom glavom.

  • Rs

    23. januar 2020 | 15:57

    To se tebe ne tiče

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA