≫ 

Fajon, Varhelji i Bilčik 6. i 7. februara u Beogradu

Evroparlamentarci i komesar za proširenje EU stižu u Srbiju

  • 1
Tanja Fajon Foto: Tanjug/Rade Prelić

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon najavila je da će 6. i 7. februara sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom posetiti Beograd.

To će, kako je saopštila za Radio Slobodna Evropa (RSE), biti prilika da se "detaljno razmotre sva aktuelna politička dešavanja".

- Imala sam uvid u Predlog zakona o smanjenju izbornog praga i svakodnevno pratim političku raspravu o toj temi - navela je Fajon u pisanom odgovoru za RSE povodom predloga da se izborni cenzus spusti sa pet na tri procenta.

Bled, bledski strateski forum, Tanjug Fujon Fajon, koja je i predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU kaže da će parlamentarni izbori u Srbiji značajno obeležiti dalji proces proširenja EU na zemlje Zapadnog Balkana - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Fajon, koja je i predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU kaže da će parlamentarni izbori u Srbiji značajno obeležiti dalji proces proširenja EU na zemlje Zapadnog Balkana.

- Želim da Srbija i njeni građani napreduju na konstruktivan i smiren način bez negativne ili nacionalističke retorike, kako bismo postigli najbolje moguće rezultate za dobrobit svih u našim razgovorima kojima posreduje Evropska unija - zaključila je Fajon.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvrle

    23. januar 2020 | 21:01

    Dodje u Srbiju i docekaju je kao princezu a ona nas posle pljuje danima kako je sloboda medija u Srbiji ugrozena.Po meni ona zasluzuje da bude proglasena kao nepozeljna osoba u Srbiji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA