≫ 

Vučić položio venac žrtvama Holokausta u Memorijalnom centru "Jad Vašem"

Predsednik Srbije je bio među brojnim svetskim državnicima koji su odali poštu i položili vence

  • 39

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas venac u spomen žrtvama Holokausta u Memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu, gde se održava ceremonija obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

Vučić je bio među brojnim svetskim državnicima koji su odali poštu i položili vence, a pre njega to su učinili predsednik Rusije Vladimir Putin, a posle Vučića predsednik Francuske Emanuel Makron.

 

Predsednik Srbije je na instagram profilu @buducnostsrbijeav objavio video snimak polaganja venca na kome se vidi da se tom prilikom rukovao sa Putinom, kao i sa Markonom sa kojim se zadržao u kraćem razgovoru.

 

Podsetimo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Jerusalimu povodom održavanja 5. svetskog foruma o Holokaustu - "Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma". Predsednik Srbije imao je niz susreta i razgovora sa brojnim svetskim liderima među kojima su i potpredsednik SAD Majk Pens i španski kralj Felipe VI.

Više od 40 lidera okupilo se u Jerusalimu povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daliborka

    23. januar 2020 | 18:58

    Samo činjenica da je pogubljeno dve trećine Jevreja je strašno,nikada se ne ponovilo nikome.

  • Sanja

    23. januar 2020 | 18:47

    Drugi Svetski rat je odneo mnogo nedužnih žrtava! Iskreno se nadamo da se ovakav zločin nikada više, nigde u svetu neće ponoviti!

  • Ema

    23. januar 2020 | 21:59

    Ukazano je veliko pohtovanje zrtvama, koje nikako me smemo zaboraviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA