≫ 

Ovako će izgledati glasački listići na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji

Na sednici, članovi RIK-a potvrdili su i odluku iz Zaključka iz 2016. godine da za štampu izbornih listića bude zaduženo JP "Službeni glasnik" Beograd

  • 3

Glasački listići na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji biće roze boje, dok će kontrolni listić za proveru ispravnosti glasačke kutije biti tirkiz, odlučila je danas Republička izborna komisija (RIK).

Na sednici, članovi RIK-a potvrdili su i odluku iz Zaključka iz 2016. godine da za štampu izbornih listića bude zaduženo JP "Službeni glasnik" Beograd.

Takođe, članovi RIK-a dodelili su mandat Antunu Rencu sa izborne liste "Gerhard" Podunavske švabe - Zajedno, Antunu Beku, za člana Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine, kao i Mirfatu Tahirović sa izborne liste Samoopredeljenje - dr Sulejman Ugljanin za člana Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine.

Na kraju sednice, predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević osvrnuo se na izrađeni Priručnik za obuku za rad u biračkim odborima, koji je uradio RIK, a za koji je naveo da predstavlja svojevrsni priručnik za edukaciju članova u vezi procedure i to od primopredaje materijala do utvrđivanja izbornih rezultata.

RIK je uz taj Priručnik, odštampao i Vežbe za logičko-računsku kontrolu ispravnosti rezultata unetih u kontrolni formular i popunjavanje zapisnika o radu biračkog odbora, kao i Vodič za procenu pristupačnosti biračkih mesta, koji će poslužiti za rešavanje problema sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom prilikom glasanja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nihad-.de baaa....

    24. januar 2020 | 17:31

    Lijepo je imati izbore.Kod nas u Bosni ko fol ništa se ne zna a sve već poznato.Jedino dobro u svemu je što mi žena-Šeća vazda za tim kutijama i ubije se koja marka.Izbora ćesto za sve i svašta ima, neka,

  • Leon

    24. januar 2020 | 15:50

    Ko je srećni dobavljač?

  • ivan s

    24. januar 2020 | 15:43

    Logično, ružičasi listići.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA