Šef diplomatije EU poručio: Radićemo najbolje što znamo da olakšamo pregovore BG i PR

Visoki predstavnik EU je obavestio šefa nemačke diplomatije i o svojim planovima za posetu Beogradu i Prištini krajem ove nedelje

  • 2
Josep Borrell, Đozep Borelj Foto: multimedia.europarl.europa.eu/European Union 2019 - Source : EP

Šef diplomatije EU Đozep Borelj i ministar spoljnih poslova Nemačke Heiko Mas tokom sastanka u Berlinu razgovarali su i o situaciji na Zapadnom Balkanu i dijalogu Beograda i Prištine.

- Uradićemo najbolje što znamo kako bi olakšali dijalog Srbije i Kosova - poručio je Borelj.

Visoki predstavnik EU je obavestio šefa nemačke diplomatije i o svojim planovima za posetu Beogradu i Prištini krajem ove nedelje.

- Kada je u pitanju Zapadni Balkan imamo zajedničku viziju kako da dođemo stabilnosti i bezbednosti u ovom važnom regionu koji je u našem neposrednom okruženju - naglasio je Borel.

Đozep Borelj je u Berlinu upozorio na sve veći broj izazova širom sveta i ukazo na činjenicu da EU često "ostavi vakum koji drugi igrači popune".

- Moramo biti više ujedinjeni i imati zajedničko shvatanje sveta kako bi razvili jaču zajedničku bezbednosnu i spoljnu politiku - naglasio je Borel.

On je pozvao Nemačku da preuzme vodeću ulogu i izgradnji takve evropske zajednice.

- Ništa se ne može uraditi bez Nemačke i znam da će moj posao biti uspešan samo ukoliko imam vašu podršku - izjavio je Borel nakon sastanka sa Heikom Masom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kkk

    27. januar 2020 | 13:39

    D O K L E??? Trecerazredni politicari iz EU i ministri spolj. Poslova " VEZBAJU" svoju diplomatiju na primeru Srbije i KiM.Ko su oni da iznose svoje stavove , i predloge kad je EU pokazala svoju NEMOC!!!!

  • Milorad Vujicic

    30. januar 2020 | 04:47

    Svi koji hoce da pregovaraju moraju povuci priznanje Kosova koje nije legalno i zakonito i protiv je Ustava SRBIJE i UNa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA