≫ 

Nas ne zanimaju unutrašnje stvari u Podgorici, ali nas zanimaju Srbi: Dačić o spornom Zakonu u CG

Odgovarajući na prozivke crnogorskog rukovodstva da "prebrojava krvna zrnca", Dačić je upitao da li je on zabranio nekome da dolazi u Crnu Goru i istakao da su u delegaciji Ministarstva spoljnih poslova polovina Crnogorci

  • 11
2019 OCENA DACIC Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se u Crnoj Gori vodi antisrpska politika i da je Srbija žrtva velikocrnogorske agresije, što je obrazložio time da Srbi u Crnoj Gori ne mogu da dobiju nijednu rukovodeću funkciju.

- Crnogorci da se vrate u Crnu Goru, neće imati ko da rukovodi u Srbiji. Oni hoće da se školuju besplatno, da se leče besplatno, a onda odu dole i kažu ja sam Crnogorac. A za to vreme Srbi doživljavaju torturu. To više ne može - rekao je Dačić za televiziju Prva.

Odgovarajući na prozivke crnogorskog rukovodstva da "prebrojava krvna zrnca", Dačić je upitao da li je on zabranio nekome da dolazi u Crnu Goru i istakao da su u delegaciji Ministarstva spoljnih poslova polovina Crnogorci.

- Oni broje krvna zrnca, ali to su za njih zelena krvna zrnca. Nigde ne postoji veća podrška crnogorskom režimu nego u Beogradu. Ko osporava njihova prava. Pa sam Ðukanović zna da ima više crnogorskih direktora u Srbiji nego u Crnoj Gori - rekao je Dačić.

2019 OCENA DACIC Prema njegovim rečima, Ðukanović vodi takvu politiku da bi ostao na vlasti i zaključio da bi mu mnogo bolje bilo da se dogovara sa Srbima u Crnoj Gori - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema njegovim rečima, Ðukanović vodi takvu politiku da bi ostao na vlasti i zaključio da bi mu mnogo bolje bilo da se dogovara sa Srbima u Crnoj Gori.

Upitan kako vidi rešenje spora oko nedavno usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti, Dačić smatra da do njega može doći ispravkom Zakona, ali da sumnja da će do toga doći.

- Nas ne zanimaju unutrašnje stvari u Crnoj Gori, ali nas zanimaju Srbi. Ja imam korektne odnose sa svim crnogorskim političarima, ali da ne menjamo teze, besmisleno je reći da Beograd ruši nezavisnost Crne Gore - rekao je Dačić.

Dačić se upitao i šta bi bilo da je Srbija donela takav zakon po kome bi katoličke crkve ili džamije pripale Srbiji.

- Kako je to normalno. Kako je to normalno da Nikola Samardžić priča da je ugrožen. Ajde da Srbin dođe na crnogorsku televiziju i to priča - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    29. januar 2020 | 13:05

    Ministar Dačic je i ovaj put bio vrlo jasan. Nije Srbija otpočela sve ovo što se dešava u Crnoj Gori. Milo i njegova partija zakuvali da gore nije moglo. Izlazi mu na ulice male C. Gore na desetine hiljada gradjana da protestvuju i da ga kunu. Pa ministar Dačic mora da štiti Srbe i to da zastupa njihovu realnu pobunu i bojaznost.

  • Peko

    29. januar 2020 | 10:19

    Ma mi smo jedan narod. Sve imamo zajedničko. Nije smjelo da dođe do razdvajanja Srbije i Crne Gore.

  • Don

    29. januar 2020 | 10:52

    Ne mogu da ga slusam a ni da ga čitam. Mnogo njegovih izrazs para usi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA