"Bračni turizam" između Srbije i Kazahstana: Narodni poslanik Dragomir J. Karić najavio novinu

Tako će se, kaže, na porodičnoj povezanosti dodatno zbližiti kazahstanski i srpski narod

  • 2
Dragomir J. Karić

Foto: BK

Narodni poslanik Dragomir J. Karić uručio je orden porodice Karić Nurbahu Rustemovu, doskorašnjem ambasadoru Kazahstana na nerezidencijalnoj osnovi u Srbiji (sa sedištem u Budimpešti).

Ukazom novog predsednika Kasima Žomarta Tokajeva u Srbiji je prvi put otvorena ambasada Kazahstana i za prvog ambasadora postavljen je Gabit Sizdikbekov, a Rustemov diplomatsku službu nastavlja u Rumuniji.

- Ovo je velika čast za porodicu Karić. Nije tako lako steći prijatelje kojima možeš da daš ne odlikovanje već srce, a mi smo danas dali svoje porodično srce Nurbahu Rustemovu. Kao što je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa Kazahstancima smo više nego braća. Novost je da će se otvoriti direktna avionska linija između dve države, a imaćemo i jednu novu vrstu turizma za koju niste čuli do sada - bračni turizam!

Dragomir J. Karić

- Ovo je velika čast za porodicu Karić. Nije tako lako steći prijatelje kojima možeš da daš ne odlikovanje već srce - rekao je narodni poslanik - Foto: BK

Tako će se na porodičnoj povezanosti dodatno zbližiti kazahstanski i srpski narod. U Srbiji već ima stotinak Kazahstanki koje su se udale za naše ljude, odlično govore srpski i čine srž kazahstanske dijaspore - rekao je Dragomir J. Karić, koji je orden predao u svoje, u ime narodne poslanice Milanke Karić, počasnog konzula Kazahstana i predsednice Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kazahstanom u Narodnoj skupštini Srbije, Bogoljuba Karića, predsednika i rodonačelnika BK grupe, i svih članova porodice Karić.

Dragomir J. Karić

Prijem kod ministra spoljnih poslova Ivice Dačića - Foto: BK

Ambasador Rustemov se zahvalio na ukazanoj časti i naglasio da je ponosan što je odlikovan za jačanje prijateljstva i saradnje između srpskog i kazahstanskog naroda. Istakao je da će uvek raditi na unapređenju odnosa i još jednom podvukao da Kazahstan podržava teritorijalni integritet Srbije i da će taj stav čvrsto zastupati u svim međunarodnim institucijama.

Dragomir J. Karić

Prijem kod predsednika Aleksandra Vučića - Foto: BK

Prethodno je ambasadore Rustemova i Sizdikbekova, kao i narodnog poslanika Dragomira J. Karića, člana Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kazahstanom, primio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je svojim posetama Kazahstanu i državničkim aktivnostima podigao saradnju dve države na najvišu lestvicu.

Dragomir J. Karić

U Vladi Srbije upriličen je sastanak i sa premijerkom Anom Brnabić na kojem je razgovarano o produbljivanju bilateralnih odnosa - Foto: BK

U Vladi Srbije upriličen je sastanak i sa premijerkom Anom Brnabić na kojem je razgovarano o produbljivanju bilateralnih odnosa i kako da narodna diplomatija pomogne uspostavljanju još bolje klime za investicije, što je bila tema i susreta sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, koji je ambasadoru Rustemovu zahvalio na sveukupnom zalaganju tokom njegovog mandata.

U ime Maje Gojković, predsednice Narodne skupštine Srbije, koja takođe održava intenzivne kontakte sa zvaničnicima Kazahstana, diplomate je primio potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    8. februar 2020 | 00:47

    Ако Казахстан је увек био више него настројен према нама!!Не знам чему нама треба америка енглеска еу??

  • Тодорић

    29. januar 2020 | 20:11

    Када пијаца надвлада

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA