Incident u Skupštini: Vjerica Radeta i Zorana Mihajlović se vređale, sukob na ivici obračuna

Do incidenta je došlo kada je Radeta u toku svog obraćanja ministarku nazvala "lopužom" i rekla da dok ona govori ministarka pravi grimase

  • 29

Tokom sednice Narodne skupštine, na kojoj su tema bili amandmani na predložene zakone, došlo je do verbalnog sukoba potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorane Mihajlović i poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete, a u sukobu je učestvovao i poslanik SRS Milorad Mirčić.

Do incidenta je došlo kada je Radeta u toku svog obraćanja ministarku nazvala "lopužom" i rekla da dok ona govori ministarka pravi grimase.

Radeta je govorila da nije sve idealno u gradnji puteva i dala za primer problem pet sela u okolini Čačka koji nemaju puteve ni pružni prelaz, a da država nije htela da uvaži njihove zahteve jer su navodno skupi, iako je tu poginulo 13 ljudi.

Ministarka Mihajlović oštro je uzvratila da radikali "danima lažu", da su nevaspitani, i da je "sve laž što kažu već danima, mesecima i godinama".

U sukobu je učestvovao i Milorad Miričić koji je rekao da je "ministarka poznata po tome da troši državne pare na lične stvari", te da je ta stranka spremila poklon, nakon čega je ovaj poslanik izvadio ženski donji veš.

Predsedavajući parlamenta zbog nastale tenzije u skupštinskoj sali odredio je petominutnu pauzu u kojoj je iz ministarske klupe raširen transparent "radikalske laži", na koje su radikali prišli do Zorane Mihajlović gde je nastala prepirka, uz upozorenje predsedavajućeg radikalima da se vrate u skupštinske klupe. Poslanici SRS su pokušavali da oduzmu Mihajlovićevoj transparent.

Zorana Mihajlović se oglasila o incidentu

 

- Slušala sam tri sata poslanike SRS kako govore laži o meni, da pritom uopšte nisu govorili o zakonima koji su na dnevnom redu. Kad sam se javila za reč i rekla da je ono što su rekli laž, jer sam dužna da to kažem zbog građana Srbije, bila sam izložena klasičnom nasilju, i to u sred parlamenta. Ne znam šta još treba da se desi da neko kaže da je ovo što se danas dogodilo klasično nasilje. Ali ja se ceo život se borim protiv nasilja, pa ću se tako boriti i protiv ovog što rade poslanici SRS - rekla je Mihajlovićeva novinarima u parlamentu.

SRBIJA MORAVSKI AUTO-PUT

Zorana Mihajlović - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Mihajlovićeva je u raspravi odgovarajući na uvrede poslanika SRS rekla da je sve što su rekli o njenom privatnom životu kao i o njenoj karijeri, ogromna laž i na kraju svog izlaganja podigla i transparent "radikalske laži" nakon ponovljenog napada poslanika SRS.

- Lagali ste kad kad ste rekli da sam “ukrala 300 miliona evra” od Moravskog koridora, jer nikad nije bilo nijedne ponude, ugovora ili sporazuma sa kineskom kompanijom da mogu da izgrade taj auto-put za 500 miliona evra, ali postoji odgovor da ne mogu da ga izgrade za taj novac. Lagali ste i da sam špijun američki i britanski špijun i građani vas godinama slušaju kako to izgovarate. Za to postoje institucije pa pokušajte da to dokažete! Lagali ste i da imam veze s optužbama koje se stavljaju na teret direktoru “Infrastrukture železnice Srbije” iako je poznato da je i njegov advokat jasno rekao da nemam nikakve veze s tim. Mene ne traži nijedan sud, kao ni članove moje porodice, a vas traže - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla i da "sve laži poslanika SRS ne mogu da izbrišu nijedan kilometar puta, a u njenom resoru izgrađeno je više od 350 kilometara auto-puteva, kao nijedan kilometar pruga, a obnovljeno ih je više od 500 km pruga".

- Zbog ljudi koji su vladali za vas imala sam obavezu da kažem šta je sve laž u onom što ste izogovorili i što izgovarate danima, mesecima i godinama. Ali, kako govorite, tako i prolazite na izborima - rekla je Mihajlovićeva u saopštenju za medije.

Srpska radikalna stranka se još uvek nije oglasila o ovom incidentu, osim što su na Tviter profilu stranke podelili dva video snimka iz Skupštine u kojima se vide navedeni incidenti. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    29. januar 2020 | 17:24

    Veliko narodno pozorište. Sve ce to narod platiti.

  • Demi

    29. januar 2020 | 17:25

    A ova Radeta se ponovo kočoperi. Nešto tu nije uredu. Videćemo "čija majka crnu vunu prede".

  • Rastko

    30. januar 2020 | 10:09

    One su normalne narod je LUD !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA