Ministarka Mihajlović se oglasila povodom hapšenja državnog sekretara

Državni sekretar iz Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Miodrag Poledica, uhapšen je sa  još četiri osobe u Privrednom društvu "Infrastruktura železnice"

  • 8
SRBIJA MORAVSKI AUTO-PUT Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je u saopštenju povodom hapšenja državnog sekretara Ministarstva građevine Miodraga Poledice rekla da "daje punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije".

Zorana Mihajlović je, povodom hapšenja državnog sekretara, istakla da svi zaposleni u Ministarstvu i ona u svakom trenutku stoje na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija.

- S druge strane, za sada nemam nijedan razlog da poverujem da je državni sekretar Ministarstva Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret - navodi se u saopštenju ministarke građevine.

Državni sekretar iz Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Miodrag Poledica, uhapšen je sa  još četiri osobe u Privrednom društvu „Infrastruktura železnice“.

Miodrag Poledica, državni sekretar Ministarstva građevine, hapšenje Državni sekretar iz Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Miodrag Poledica, uhapšen je sa  još četiri osobe u Privrednom društvu "Infrastruktura železnice"-Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Oni su uhapšeni u okviru nastavka istrage zloupotreba u tom preduzeću u okviru koje je 10. januara uhapšen direktor Miroljub Jevtić koji je u pritvoru.

Postoje osnovi sumnje da su zaposleni u „Infrastrukturi železnice“ M. J, B. A. i B. Ć. u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise, zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je, kako se sumnja, pomogao i državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica, kako bi favorizovali Privredno društvo, čiji je direktor Z. S, u dobijanju poslova u izvođenju radova na železnici.

Zbog fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti, osumnjičeni M.M, direktor drugog privrednog društva, davao je tzv. "uslužne ponude“ kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draza

    3. februar 2020 | 18:05

    U modernom svetu se daju ostavke posle ovoliko malverzacije u ovom ministarstvu

  • Okliznuo se

    3. februar 2020 | 16:36

    Kad je poledica🎿

  • Bor

    3. februar 2020 | 16:15

    Niko ko je na bilo kojoj funkciji nije vakcinisan protiv ovakvih boljki,oni nisu samo zbog plate nego mora da nešto padne i pored plate,tako je to u politici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA