≫ 

Evropska komisija poručila: Normalizacija odnosa ključna za Beograd i Prištinu

- Jasno je da nova vlada mora da nastavi sa reformama u vezi sa evropskim putem - poručeno je iz EK

  • 6

Evropska komisija očekuje da nova vlada u Prištini nastavi reforme, dok normalizacija odnosa Beograda i Prištine ostaje ključna za obe strane kako bi napredovale ka EU, izjavila je portparolka evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija, Ana Pisonero.

Ana Pisonero je to rekla odgovarajući na pitanje Tanjuga da li EK očekuje od Aljbina Kurtija da bude konstruktivan partner u dijalogu sa Beogradom, budući da je u ekspozeu već najavio da će, između ostalog, tužiti Beograd zbog navodnih zločina na Kosovu.

- Jasno je da nova vlada mora da nastavi sa reformama u vezi sa evropskim putem, a kao što dobro znate napredak u procesu normalizacije odnosa je apsolutno ključan za obe strane kako bi napredovale ka EU - rekla je Pisonero.

Ona je podsetila da je šef diplomatije EU Đozep Borelj pozdravio formiranje nove vlade u Prištini, koju je pozvao da odmah nastavi dijalog sa Beogradom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    4. februar 2020 | 19:05

    Koja EU ona u koju nikad necemo uci , jer se EU raspada I lazu nas i ulazak u EU sluzi zapadnim zemljama kao sargarepa , jer oni misle da smo mi magarci.

  • Dejan

    4. februar 2020 | 17:10

    I da Srbija ukine takse sto je uvela Pristini

  • Boban

    5. februar 2020 | 12:27

    Haha dobar vic ljucna za obe strane, koje obe strane kad postoji samo drzava Srbija i Kosovo koje nije priznata drzava niti ce ikada biti. Narod Srbije ne zeli u EU po cenu poklanjanja siptarima drzave Kosovo niti po cenu da uvede sankcije Rusiji!!!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA