≫ 

Razgovor o predstojećoj poseti Luiđija Di Maja: Ambasador Italije u poseti kod Dačića

Tokom razgovora konstatovano je da je poseta italijanskog ministra veoma značajna, kako za dalji razvoj bilateralnih odnosa i saradnje na svim poljima od obostranog interesa, tako i za nastavak podrške Italije evrointegracijama Republike Srbije i regiona

  • 0
Ivica Dačić

Foto: MSP

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu ambasadora Italije u Beogradu, Karla Lo Kaša i italijansku delegaciju Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje, koja boravi u Srbiji povodom bilateralnih političkih konsultacija dva ministarstva.

U razgovoru je bilo reči o predstojećoj poseti ministra za spoljne poslove i ekonomsku saradnju Italije Luiđija Di Maja Beogradu, koja će se realizovati 10. februara 2020. godine.

Tokom razgovora konstatovano je da je poseta italijanskog ministra veoma značajna, kako za dalji razvoj bilateralnih odnosa i saradnje na svim poljima od obostranog interesa, tako i za nastavak podrške Italije evrointegracijama Republike Srbije i regiona.

Prethodno, u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije održane su druge bilateralne političke konsultacije sa Italijom.

Delegaciju Ministarstva spoljnih poslova i ekonomske saradnje Italije predvodio je generalni direktor za Evropsku uniju Vinćenco Ćeleste, dok su sa naše strane razgovore vodili v.d. pomoćnika ministra za bilateralnu saradnju ambasador Tatjana Conić i v.d. pomoćnika ministra za Evropsku uniju ambasador Dejan Ralević.

Tokom dve odvojene sesije delegacije su razmenile mišljenja o procesu evrointegracija Srbije i regiona, i saradnji u okviru regionalnih inicijativa. Posebno je naglašen značaj kontinuirane podrške Republike Italije evropskom putu Srbije. Kada je reč o bilateralnim pitanjima, potvrđen je visok nivo bilateralnih odnosa, istaknuta učestalost razmene poseta na visokom nivou i saradnja u oblasti ekonomije.

Postignuta je saglasnost da se treći krug političkih konsultacija održi u Rimu u narednom periodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA