"Sad je potrebno veliko finale": Haradinaj o obnovi železničkog saobraćaja između BG i PR

U ime Beograda Pismo o namerama je potpisao direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, a za prištinsku stranu - predstavnik Direkcije za železnice

  • 2
Ramus Haradinaj

Photo: Profimedia/AFP

Donedavni premijer Privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj pozdravio je današnje potpisivanje Pisma o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, istakavši ulogu predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa i njegovog specijalnog izaslanika Ričarda Grenela.

- Aplaudiram Ričardu Grenelu i Donaldu Trampu za viziju i liderstvo u efikasnom omogućavanju funkcionalne normalizacije povezanosti Kosova i Srbije železnicom i autoputem. Sad je potrebno veliko finale: uzajamno priznanje, koje je Donald Tramp precizno naglasio u dva prošlogodišnja pisma - napisao je na Haradinaj na Tviteru.

 

Haradinaj je tako reagovao posle jutrošnjeg potpisivanja Pisma o namerama za otvaranje železnickog saobraćaja ali i izgradnju auto-puta koji ce povezivati Beograd i Prištinu, koje su u Minhenu potpisali predstavnici Beograda i Prištine.

U ime Beograda Pismo o namerama je potpisao direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, a za prištinsku stranu - predstavnik Direkcije za železnice.

Dokument je potpisan danas u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA