≫ 

Dačić najavio posle praznika razgovor sa Vučićem o tome kako će izaći na izbore

Dačić je novinarima u Nišu, gde je SPS obeležio 30 godina postojanja, rekao da su socijalisiti predložili lideru SNS-a da razmotri zajednički izlazak na izbore na globalnom planu

  • 9

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana nastaviti razgovore sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem o tome kako će izaći na predstojeće parlamentarne izbore.

Dačić je novinarima u Nišu, gde je SPS obeležio 30 godina postojanja, rekao da su socijalisiti predložili lideru SNS-a da razmotri zajednički izlazak na izbore "na globalnom planu".

- Mi smo spremni da, ako postoji potreba za tim, idemo na zajedničku listu imajući u vidu težinu problema sa kojima ćemo se kao zemlja suočavati u narednom periodu - rekao je Dačić.

Istakao je da je za Srbiju važno da se ekonomija dobro razvija i ocenio da je to jedan od najvećih rezultata saradnje sa SNS. Dodao je da za socijaliste "nema dileme oko toga da na izbore ide sa Jedinstvenom Srbijom eventualno sa još nekim na lokalnom nivou", te da očekuje dobar izborni rezultat SPS-a.

Dačić je kazao da SPS ove godine obeležava 30 godina svog postojanja, iako je ta partija, kaže, nastavljač ideje koja u političkom životu Srbije postoji više od 100 godina. Potsetio je da socijalisti imaju dugu tradiciju, ali da se od toga ne živi, zbog čega moraju da se osposobe za narednih 30 ili 100 godina.

- Ja se ne zalažem da se vrati stari socijalizam već za ideje kojih mora da se pridržavaju svi moderni ljudi, bez obzira da li žive na istoku ili na zapadu, na selu ili u gradu, jer to su ideje modernog sveta, a to je pravedna raspodela bogatstva, pravilna raspodela društvene moći, jednakost za sve ljude Ne jednakost veštačka, nego jednakost u pravima, odnosno jednaka šansa za svakog čoveka, bez obzira da li je sin nekog bogataša, poliitčara, tajkuna, već da li je taj princip moguć ako neko i nema takva leđa iza sebe, da može da uspe u životu. Mi se zalažemo za takvu Srbiju - istakao je predsednik SPS Ivica Dačić i naglasio da se oni pridržavaju dva temeljna principa, a to su socijalna pravda i državni interers Srbije, srpskog naroda i svih građana Srbije.

Trideset godina SPS, proslava Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da će u narednih nekoliko dana nastaviti razgovore sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem o tome kako će izaći na predstojeće parlamentarne-Foto: Tanjug//Jedinstvena Srbija

Kazao je da se vrši pritisak na Srbiju da prestane sa kampanjom za povlačenje priznanja takozvanog nezavisnog Kosova, ali da se Srbi samo bore za svoju zemlju i svoj narod.

- Pa nećemo mi sada da kažemo "bravo što ste priznali Kosovo". Mi ćemo biti na strani Srba svuda. To da neko otima naše svetinje, kao u Crnoj Gori, a mi da ćutimo i aplaudiramo, to se nikada neće destiti i zato smo mi na strani Srba i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i na strani Republike Spske, na strani srpskog naroda u Hrvatskoj" poručio je Dačić. "Socijalistička partija Srbije ne može da živi bez Srbije, niti Srbija može bez Socijalističke partije - rekao je Dačić i najavio da će centralna proslava jubileja SPS biti održana 17. jula i da će socijalisti do tada imati još nekoliko skupova.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma poručio je da je Dačić neko ko vodi njihovu koaliciju i uporedio ga sa slavnim fudbalerom.

Trideset godina SPS, proslava Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma poručio je da je Dačić neko ko vodi njihovu koaliciju i uporedio ga sa slavnim fudbalerom-Foto: Tanjug//Jedinstvena Srbija

- Dačić je u politici isto što je Pele u fudbalu. Razlika je ta što Dačić svakog dana donosi rezultat. Sada kada bismo napravili anketu sa pitanjem "ko su bili ministri inostranih poslova Srbije i bivše Jugoslavije", retko ko bi se setio bilo koga osim Ivice Dačića, a posebno šta su njihovi rezultati - rekao je Palma i potsetio da Dačić po povratku iz stranih država donosi dokumenta o povlačenju priznanja takozvanog nezavisnog Kosova

Potpredsednik SPSa i domaćin današnjeg skupa Novica Tončev pozdravljajući prisutne goste i članove SPS-a rekao je da je siguran da će koalicija SPS -JS na predstojećim izborima napraviti odličan rezultat.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    16. februar 2020 | 20:32

    Vučić i sns izlaze na izbore sa ljajićem, krkobabićem, vulinom, karićem, draškovićem, rističevićem... Živi bili pa videli...

  • lela

    16. februar 2020 | 22:08

    Necu na izbore ni pod tackom razno .

  • DARKO 100%

    16. februar 2020 | 17:39

    Politikom se bave ljudi koji nemaju nijedan drugi dar. Recite mi jednog obućara koji je dobar u svom poslu, a koji će biti spreman da sedi u Skupštini deset sati svaki dan. To je nemoguće, takav čovek ne postoji. Obaveza je da ne znaš ništa drugo da radiš nego samo to.”  Milan Lane Gutovic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA