≫ 

Obostrano zadovoljstvo rezultatima posete: Šojgu otputovao iz Beograda

Ruski general armije boravio je u jednodnevnoj poseti Beogradu, a došao je na poziv srpskog ministra odbrane Aleksandra Vulina

  • 29
Aleksanda Vucic Tanjug/Predsedništvo Srbije,Tanja Valič, Rade Prelić

Ministar odbrane Ruske Federacije, general armije Sergej Šojgu, boravio je danas u poseti Beogradu. To je bila njegova prva zvanična poseta pošto je ponovo imenovan za ministra odbrane Ruske Federacije. Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin dočekao je, uz sve državne počasti,  ruskog ministra ispred Palate "Srbija". Dvojica ministra su posle toga sa delegacijama imali sastanak o saradnji u oblasti odbrane koja ima uzlazni trend i koja se odvija u skladu s Deklaracijom o strateškom partnerstvu.

Raspored ruskog ministra odbrane bio je prilično gust, pa je tokom jednodnevne posete  sa srpskim ministrom odbrane, posetio i izložbu "Odbrana 78". Šojguu je u kasarni Topčider dodeljen i počasni doktorat Univerziteta odbrane za nemerljiv doprinos razvoju vojnog obrazovanja i obuke. Posle dodele doktorata dvojica ministara su položili vence na spomen-obeležje oslobodiocima Beograda i Spomenik crvenoarmejcu. Vulin i Šojgu položili su i kapsulu za zemljom iz Rusije na mestu buduće skulpturno-arhitektonske kompozicije "Večna vatra".

Sergej Šojgu se susreto i sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, a tom prilikom su razmenili i poklone. Vučić je od ruskog ministra dobio brošuru njegovih crteža, grafika i radova na drvetu, a predsednik je Šojguu poklonio lovačku pušku "Crvena zastava".

Vulin ispratio Šojgua

Ruskog ministra odbrane, generala armije Sergeja Šojgua, koji je boravio u zvaničnoj poseti Srbiji, večeras je na Aerodromu "Nikola Tesla" ispratio ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

SRBIJA RUSIJA POSETA Sergej Šojgu Ministar Vulin još jednom je zahvalio ministru Šojguu što je odabrao da Srbija bude prva zemlja u koju dolazi nakon što je ponovo imenovan za ministra odbrane Ruske Federacije - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Izraženo je obostrano zadovoljstvo rezultatima posete, tokom koje je bilo reči o daljem unapređenju državne i vojne saradnje Srbije i Rusije i konkretnim aktivnostima koje će unaprediti sve bogatiju saradnju dve armije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Vulin još jednom je zahvalio ministru Šojguu što je odabrao da Srbija bude prva zemlja u koju dolazi nakon što je ponovo imenovan za ministra odbrane Ruske Federacije.

Zahvalio je i na pozivu Vojsci Srbije da učestvuje na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, 9. maja u Moskvi, gde bi srpski i ruski vojnici marširali zajedno na Crvenom trgu u slavu pobede.

Ministar Vulin zahvalio je ministru Šojguu na ličnom pozivu da prisustvuje sastanku ministara Šangajske organizacije za saradnju u junu ove godine, navedeno je u saopštenju.

Vučić i Šojgu razmenili poklone

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je danas ručak sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom koji je trajao tri sata i protekao je u iskrenom i prijateljskom razgovoru, saznaje Tanjug.

O svim detaljima sastanka predsednik Vučić će u narednom periodu obavestiti javnost.

Posle toga, predsednik i ministar su razmenili poklone.

Predsednik Srbije poklonio je ruskom ministru lovačku pušku "Crvena zastava".

- Poklon dragom prijatelju, lovačka puška Crvena zastava - stoji u opisu objave na Instagram profilu @buducnostsrbijeav.

 
 
 
View this post on Instagram
"Poklon dragom prijatelju, lovačka puška Crvena zastava".A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu doneo poklon predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, a u pitanju je brošura njegovih crteža, grafika i radova na drvetu. Vučić je fotografije poklona podelio na Instagram profilu @buducnostsrbijeav.

 
 
 
View this post on Instagram
"Hvala Sergeju na posebnom poklonu, brošuri njegovih crteža, grafika i radova u drvetu."A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Vučić u prijateljskom razgovoru sa Šojguom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

Vučić je za Šojgua priredio ručak, kako je ranije najavljeno.

Osim Vučića i Šojgua, na sastanku su prisutni ministri odbrane i spoljnih poslova Aleksandar Vulin i Ivica Dačić, direkrtor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko i vojni zvaničnici Srbije.

Vest o sastanku objavio je i predsednik Vučić na svom instagram nalogu fotografije na kojima je u neformalnom razgovaru s ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

- Dunjevaču za dobrodošlicu dragom gostu - objavljeno je na nalogu @buducnostsrbijav.

Vesić: Spomenik "Večna vatra" podižemo u slavu oslobodilaca Beograda

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obratio se danas na svečanosti povodom polaganja kapsule u kamen temeljac za podizanje spomenika "Večna vatra" na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda.

Goran Vesić Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić na manifestaciji - FOTO: TANJUG / RADE PRELIC

Današnja ceremonija označava početak ciklusa manifestacija koje će biti upriličene u Srbiji povodom obeležavanja 75 godina pobede nad fašizmom.

Ministri položili vence na spomen obeležje oslobodiocima Beograda 

Ministri odbrane Srbije i Rusije, Aleksandar Vulin i Sergej Šojgu, položili su danas na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda kapsulu sa zemljom iz Rusije, a na mestu buduće skulpturno-arhitektonske kompozicije "Večna vatra", čime je i označen početak njene izgradnje.

Skulptura "Večna vatra" podiže se u znak sećanja na srpske i ruske žrtve iz Drugog svetskog rata.

Prethodno su ministri položili vence na Spomen-obležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Odavanje pošte borcima počelo je intoniranjem srpske i ruske himne i postrojavanjem Gardista Vojske Srbije, a ministri su se upisali i u Knjigu žalosti.

Postavljanjem kamena temeljca za skulpturu "Večna vatra" zapravo je označen početak "Akcije mira i sloge", u okviru koje će se tokom ove godine održati niz događaja povodom obeležavanja 75 godina od pobede nad fašizmom.

GROBLJE VECNAC VATRA S SOJGU Polaganje venaca na groblju oslobodiocima Beograda - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Plamen "Večne vatre" počeće da gori za mesec dana, a autor ove skulpture je Andrej Tirtišnikov, akademik Ruske akademije umetnosti.

Događaju su prisustvovali ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, kao i glumac Miloš Biković.

Ministar Ðorđević je, uoči početka polaganja temeljca za skulpturu "Večni plamen", rekao da Spomen-obeležje oslobodilaca Beograda oslikava bratstvo jugoslovneskog i sovjetskog naroda koji su zajedno gubili živote kako bismo danas imali slobodu.

-Naša dužnost i obaveza je da čuvamo sećanje na njih i da ne dozvolimo prekrajanje istorije, kao i da ne dozvolimo onima koji žele da promene istoriju da to učine na uštrb ova dva naroda - podvukao je Ðorđević.

Ministar Nenad Popović je kazao da su Rusi i Srbi izvojevali pobedu u Drugom svetskom ratu, kao i da su spasili Evropu od fašizma.

- Mi smo potomci heroja i pobednika i time treba da se ponosimo. Ovaj "Večni plamen" će pokazivati svima da nikada nećemo zaboraviti naše dede i bake koji su heroji - rekao je Popović na ceremoniji povodom postavljanja kamena temeljca za "Večni plamen" na Spomen-obeležju oslobodiocima Beograda.

Istakao je da će veliki događaj biti 9. maja na Crvenom trgu u Moskvi, kada će, kaže, zajedno koračati vojske Srbije i Rusije, a to posmatrati dva predsednika, Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.

- Dugujemo ogromnu zahvalnost Rusiji za svu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Želimo i da pošaljemo svima poruku da su Rusi i Srbi braća zauvek - rekao je Popović.

Rukovodilac ruske Federalne agencije za poslove Zajednice nezavisnih država, sunarodnike u rasejanju i međunarodnu društvenu saradnju Eleonora Valentinova Mitrofanova kazala je da je 15. februara u Rusiji održana svečanost formiranja spomen kapsule, u kojoj se nalazi zemlja iz Rusije, a koja je danas doneta u Beograd i postavljena u spomen ploču "Večne vatre".

GROBLJE VECNAC VATRA S SOJGU Skulptura "Večna vatra" podiže se u znak sećanja na srpske i ruske žrtve iz Drugog svetskog rata - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prema njenim rečima, taj spomen će biti još jedan simbol nerazrušivog srpsko-ruskog prijateljstva, mesto gde ćemo se klanjati herojima i dokaz bezperspektivnosti istorijske revizije i istine.

- Uspostavljanjem večne vatre mi poručujemo poginulim oslobodiocima Beograda da ih pamtimo i dajemo nalog budućim pokolenjima da i oni pamte poginule za slobodu, mnogovekovno prijateljstvo i ratno bratstvo ruskog i srpskog naroda - rekla je Mitrofanova.

Groblje oslobodilaca Beograda 1944. je spomen-groblje posvećeno jugoslovenskim i sovjetskim borcima poginulim u borbama za oslobođenje Beograda, oktobra 1944. godine.

Beogradskom ofanzivom, koja je trajala od 12. do 20. oktobra 1944. godine, okončana je 1.287 dana duga nemačka okupacija Beograda.

Na tom groblju je sahranjeno 1.395 boraca Narodnooslobodilačke vojske i partizanskih odreda Jugoslavije i 818 boraca Crvene armije.

Uručenje počasnog doktorata

Ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu danas je u Beogradu uručen počasni doktorat Univerziteta odbrane za nemerljiv doprinos razvoju vojnog obrazovanja i obuke, a ruski general je, uz zahvalnost, preneo i poruku da Srbija ima podršku Moskve u vođenju samostalne politike.

Navodeći da mu je priznanje velika čast, Šojgu je čestitao Dan državosti Srbije, sumirao rezultate saradnje i podsetio na vekovnu bliskost i duhovne veze dve zemlje i dva naroda.

Ocenio je i da je današnja ceremonija potvrda visokog nivoa partnerskih odnosa Srbije i Rusije.

Ruski ministar ocenio je da Srbija u komplikovanim uslovima vodi samostalnu spoljnu politiku.

- Srbija podržava Rusiju i u naporima da se spreče pokušaji falsifikovanja, revidiranja istorije i rehabilitovanja fašizma - naveo je Šojgu i podsetio i na to da je Moskva podržava Srbiju i 1999. godine tokom NATO agresije.

Prema njegovim rečima, ta agresija je dovela do civinih žrtava i jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova kojom su prekršena sva međunarodna pravila.

Šojgu je naveo da su Srbija i Rusija više puta zajednički ratovale i u 19. i u 20. veku, i da je važno što će zajedno učestvovati u obeležavanju 75 godina od velike pobede u Drugom svetskom ratu, uključujući i centralnu manifestaciju na Crvenom trgu.

SRBIJA RUSIJA POSETA Sergej Šojgu Šojgu se zahvalio na počasnom doktoratu i pozdravio prisutne pripadnike dva Ministarstva odbrane - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je na svečanosti kojoj je prisustvovao i ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko, izrazio zadovoljstvo što se jedan ruski general Armije, heroj Ruske Federacije, upisuje među doktore nauka našeg Univerziteta odbrane.

Učinili ste nam veliku čast što možemo da vas zovemo našim, što će i naši kadeti jednog dana moći da kažu da su od Vas učili, rekao je Vulin.

- Sa predsednikom Putinom ste zajedno od jedne demoralisane vojske napravili vojsku bez premca u svetu, koja je u stanju da zaštiti mir - rekao je Vulin i dodao da je mir u kome žive posledica jake vojske.

Srpski ministar odbrane ocenio je i da samo oni koji nisu upoznali "našeg druga i brata generala Šojgua", mogu da kažu da je tačno kada se kaže da u politici postoje samo interesi, da nema ljubavi.

Vulin je podsetio i da su srpski oficiri i sinovi srpskih seljaka obučavali u Rusiji i pre 170 godina, da su učili da postanu vojvode, generali.., pobednici i u Prvom i u Drugom svetskom ratu, a i kasnije u pružanju otpora NATO agresiji.

Na svečasnosti uvodnu reč je imao rektor Univerziteta odbrane Goran Radovanović, koji je obrazlažući dodelu doktorata ruskom ministru rekao da se ona dodeljuje osvedočenom prijatelju Srbije, koji je dao nemerljiv dopinos saradnji dveju zemalja.

Radovanović je podsetio na doprinos u obrazovanju vojnika, kao i bespalatnoj obuci srpskih pilota u Rusiji, na MIG-u 29.

SRBIJA RUSIJA POSETA Sergej Šojgu Uručivanje počasnog doktorata Sergeju Šojguu - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Rektor Univerziteta general- potpukovnik Goran Radovanović istakao je da Šojgu ima titulu akademika, kao i da je član nekoliko Akademija u Rusiji.

U Domu garde u Topčideru počela je svečanost uručenja počasnog doktorata Univerziteta odbrane Sergeju Šojguu.

Rektor Univerziteta general Goran Radovanović istakao je da Šojgu ima titulu akademika, kao i da je član nekoliko Akademija u Rusiji.

- Zalagenjem za jačanje bilateralnih odnosa Srbije i Rusije dao je nemerljiv doprinos razvoju vojnog orazvovanja i obuke - rekao je Radovanović.

Ministri Šojgu i Vulin na izložbi “Odbrana 78”

Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, zajedno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom obišao je danas izložbu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije "Odbrana 78" u Muzeju grada Beograda.

Ministar Vulin predstavio je ruskom kolegi najznačajnije segmente izložbene postavke i ukazao na to da je izložba način da se sve ono što se dogodilo 1999. godine sačuva od zaborava.

Ministri Šojgu i Vulin, izložba Odbrana 78 Ministar Vulin predstavio je ruskom kolegi najznačajnije segmente izložbene postavke - Foto: mod.gov.rs

Posle obilaska postavke posvećene obeležavanju 20. godišnjice od odbrane otadžbine od NATO agresije, ministar Šojgu napisao je u Knjizi utisaka – Agresija NATO-a protiv Jugoslavije je odnela živote mnogih nevinih ljudi – žena, staraca, dece. Ali srpski narod, zahvaljujući njegovoj odvažnosti, hrabrosti i snazi duha, nije bio slomljen. Ne smemo da zaboravimo na tu tragediju i moramo da uradimo sve moguće da se to više ne ponovi.

Ministri Šojgu i Vulin, izložba Odbrana 78 Šojgu se upisao u Knjigu utisaka - Foto: mod.gov.rs

Izložba "Odbrana 78", autora Dušana Jovovića, projekat je koji je iniciralo Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, a izložba je multimedijalna i interaktivna i prvi put prikazuje video i štampane materijale koji do sada javnosti nisu bili prikazani.

Postavka je podeljena u osam celina, a likovnost izložbe počiva na autentičnim artefaktima koji su nastali tokom 1998. i 1999. godine.

Ministri Šojgu i Vulin, izložba Odbrana 78 Ministri na izložbi "Odbrana 78" - Foto: mod.gov.rs

Izložba na jedinstven način prikazuje herojsku odbranu zemlje tokom 78 dana NATO agresije, koja je počela napadom na SR Jugoslaviju 24. marta 1999. godine, bez  odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i posvećena je stradalim pripadnicima vojske, policije i civilima, među kojima je, nažalost, bilo i mnogo dece.

Ministri se sastali u Palati "Srbija"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Palati "Srbija" sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Kužugetovičem Šojguom, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji. Sastanku je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Aleksandar Vulin i Sergej Sojgu Razgovor ministara u Palati "Srbija" - Foto: TANJUG/ Ministarstvo odbrane/ Darimir Banda

Ministri Vulin i Šojgu razgovarali su o saradnji u oblasti odbrane koja ima uzlazni trend i koja se odvija u skladu s Deklaracijom o strateškom partnerstvu i istakli zajedničko opredeljenje da saradnja između dve zemlje u narednom periodu bude dodatno unapređena, kao i da se ostvare svi ciljevi saradnje na obostrano zadovoljstvo dva prijateljska naroda i države.

Koliko je saradnja unapređena najbolje govori podatak da su samo u 2019. godini realizovane 94 aktivnosti u okviru međunarodne vojne saradnje sa Ruskom Federacijom, dok je u periodu od 2000. do 2012. godine realizovan zanemarljiv broj aktivnosti bilateralne vojne saradnje. 

Aleksandar Vulin i Sergej Sojgu Ministri Vulin i Šojgu razgovarali su o saradnji u oblasti odbrane koja ima uzlazni trend i koja se odvija u skladu s Deklaracijom o strateškom partnerstvu - Foto: TANJUG/ Ministarstvo odbrane/ Darimir Banda

Ministar Vulin je istakao da su lični odnosi predsednika i vrhovnih komandanata oružanih snaga Vladimira Putina i Aleksandra Vučića doprineli da saradnja dve države bude na najvišem istorijskom nivou i dodao da je predsednik Vučić jedini državnik u Evropi koji je rekao da njegova zemlja nikada neće uvesti sankcije Rusiji. 

Ministar Vulin je istakao da Srbija visoko ceni to što Ruska Federacija nije priznala tzv. "državu Kosovo" i zahvalio Ruskoj Federaciji na principijelnoj i doslednoj podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije i njenih nacionalnih interesa.

SRBIJA RUSIJA POSETA Sergej Šojgu Sergej Šojgu i Aleksandar Vulin - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar Vulin je naglasio da nikada nećemo zaboraviti 2015. godinu kada je na molbu predsednika Vučića predsednik Putin odlučio da Rusija uloži veto na sednici Saveta bezbednosti UN i tako onemogući izglasavanje rezolucije koja bi osudila genocid u Srebrenici, čime je sprečila da Srbi budu proglašeni za genocidni narod.

Srbija želi snažnu i jaku vojsku, rekao je ministar Vulin, jer je ona garant stabilnosti i neutralnosti, ali i njenog napretka i razvoja i zahvalio na vojnotehničkoj pomoći koju Ruska Federacija pruža Vojsci Srbije.

Ministar Vulin izrazio je zabrinutost za Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, kao i zbog napada na Republiku Srpsku i kršenje Dejtonskog sporazuma. Posebno je ukazao na to da je nedopustivo formiranje tzv. "vojske Kosova", njeno naoružavanje i jačanje. Posebno brine izostanak reakcije Evropske unije, NATO i svih koji garantuju sprovođenje Rezolucije 1244 SB UN, rekao je ministar Vulin.

Ministar odbrane Srbije poručio je da će u skladu s politikom vojne neutralnosti nastojati da razvija i dalje unapređuje saradnju i sa Organizacijom ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), kao i bilateralne partnerske odnose sa njenim državama članicama.

Čestitajući ministru Šojguu na ponovnom imenovanju na dužnost ministra odbrane u novoj Vladi Ruske Federacije, ministar Vulin zahvalio je na tome što je odabrao Beograd za prvu zvaničnu posetu u novom mandatu i kao iskrenom prijatelju Srbije na ličnom angažovanju i nesebičnoj pomoći koju je učinio, posebno u opremanju Vojske Srbije naoružanjem i vojnom opremom iz Ruske Federacije i izrazio verovanje da će s takvim projektima biti nastavljeno i ubuduće.

SRBIJA RUSIJA POSETA Sergej Šojgu Doček Sergeja Šojgua - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prema rečima ministra Vulina, Vojsci Srbije ukazana je čast pozivom i učešćem na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu 9. maja 2020. godine u Moskvi i ukazao na značaj jubileja, posebno u vremenu kada postoje pokušaji revizije istorije i prekrajanja istorijskih činjenica.

Ministar Šojgu čestitao je ministru Vulinu Dan državnosti Republike Srbije i izrazio zadovoljstvo stepenom razvijenosti saradnje u oblasti odbrane između Srbije i Ruske Federacije.

Kao najbolji pokazatelj izuzetno razvijenih odnosa, ruski ministar odbrane naveo je zajedničke vežbe dve vojske i dodao da je realizacijom šest vežbi pripadnika dve vojske prikazan visok nivo profesionalizma i vrhunska obučenost svih učesnika, a da su demonstrirani prijateljski odnosi na terenu.

Ministar Šojgu uputio je lični poziv ministru Vulinu da u junu ove godine prisustvuje sastanku ministara Šangajske organizacije za saradnju.

Na kraju sastanka, ministar Vulin uputio je čestitke ministru Šojguu povodom predstojećeg Dana branilaca otadžbine, koji se u Ruskoj Federaciji obeležava 23. februara.

Današnja poseta je deveti susret ministara Vulina i Šojgua od imenovanja Aleksandra Vulina za ministra odbrane Srbije.

Plan posete

Tokom posete Šojgu će položiti kapsulu u spomen ploču "Večne vatre".

Inače, Srbija je prva zemlja u koju ministar Šojgu dolazi u zvaničnu posetu nakon što je ponovo imenovan za ministra odbrane Ruske Federacije.

SRBIJA RUSIJA POSETA Sergej Šojgu Svečani doček ispred Palate "Srbija" - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Svečani doček biće organizovan ispred Palate "Srbija", a u kasarni Topčider u Domu garde ministru Šojguu će biti uručen počasni doktorat Univerziteta odbrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Ministri Vulin i Šojgu položiće vence na Spomen obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a zatim će zajedno položiti kapsulu u spomen ploču "Večne vatre".

Tokom posete biće održan sastanak ministara odbrane Srbije i Rusije, nakon čega će ministri obići izložbu "Odbrana 78" u Muzeju grada Beograda.

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić biće domaćin ministru Šojguu na radnom ručku.

Video: Putin odmarao u tajgi, brao pečurke sa Šojguom

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA