Kurti: Vojska će biti obavezna

- Vojnu službu ćemo učiniti obaveznom, ne zato što želimo da osvajamo, naprotiv - rekao je on

  • 28
Aljbin Kurti

Foto: Tanjug/AP

Premijer privremenih institucija u Prištini, Aljbin Kurti, danas je pred pripadnicima tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) ponovio da će služenje vojnog roka biti obavezno.

- Vojnu službu ćemo učiniti obaveznom, ne zato što želimo da osvajamo, naprotiv, mi smo miroljubiv i slobodouman narod, a slobodni želimo da budemo u stanju da odbranimo Kosovo - rekao je Kurti, koji je i pozvao na jedinstvo i prevazilaženje svih razlika.

Inače, u tzv. KBS se danas u dve ceremonije obeležava godišnjica jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti - jednoj za Aljbina Kurtija i Vjosu Osmani, koja je već održana, i drugoj za Hašima Tačija, piše prištinska Koha.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    17. februar 2020 | 19:12

    Uvlače decu u terorističke aktivnosti. Da bi bila priznata vojska mora da bude i priznata suverena i nezavisna država, što kosovo nije i nikada neće biti. Sve je ovo na nivou terorizma

  • Kursumlija

    17. februar 2020 | 15:49

    Kao 99-te da ga odbranite kada ste svi pobegli i ni jedan jedini Siptar na kosovu nije bio sve dok vam Ameri i zapad nisu to ucinili pa vi uz njih,tek tada A drugi put ako bog da necd vam biti povratka,zazalice te sto ste cackali mecku!!!

  • Fidel

    17. februar 2020 | 15:37

    Hoće hoće, ali Vojska Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA