Haradinajeva provokacija na sastanku sa Kosnetom: "Mi smo za SAD, Srbija je ruski satelit"

Bivši premijer privremenih institucija u Prištini podelio je detalje razgovora sa američkim ambasadorom

  • 9

Ambasador SAD u Prištini, Filip Kosnet, sastao se danas sa liderom opozicione "Alijanse za budućnost Kosova" (ABK), Ramušom Haradinajem, a bivši premijer privremenih institucija mu je rekao da Amerika ne bi trebalo da izjednačava Beograd i Prištinu.

- Dok Kosovo stoički podržava SAD u svim globalnim izazovima, Srbija je i dalje ruski satelit i glavno rusko oružje u Evropi - napisao je Haradinaj na Fejsbuku šta je rekao Kosnetu.

Naveo je i da je američkom ambasadoru ponovio da, kako navodi, "konačni sporazum s Beogradom treba da rezultira međusobnim priznanjem".

Haradinaj, koji je, kao bivši premijer privremenih prištinskih institucija, uveo takse, ne spominje da je sa Kosnetom razgovarao na tu temu.

Iz Ambasade SAD u Prištini su ranije saopštili da ambasador Kosnet u kontinuitetu razgovara sa predstavnicima nove prištinske vlasti i liderima stranaka, kojima, kako je istaknuto, ukazuje i na ekonomsku korist od hitnog ukidanja taksi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    20. februar 2020 | 16:21

    Medjusobno priznanje ? Al nam ovo vredja inteligenciju, moze li neko ovo onako srpski da mi objasni ili bolje receno uprosti, jer ne razumem ?

  • Branka

    20. februar 2020 | 15:43

    Alo covece prekini da budeš mirodjija u svaku corbu.i sta se vise petljas u politiku i vodjenje iste kad si glup.

  • Milorad Vujicic

    21. februar 2020 | 13:52

    Amerika pokusava da preko Srba opre svoje akcije na prostoru bivse Juge.Krivi su i to se nemoze oprostiti ni za 100 novih generacija ali mogu poceti sa pranjem obraza.Prestati podrzavati kosovske kriminalce i poceti sa postivanjem rez.1244,i postivanjem Srba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA